Accudokter Miton wil markt openbreken


#1

Origineel: https://www.fietsersbond.nl/nieuws/accudokter-miton-wil-markt-openbreken/

Veel fietsfabrikanten maken het reviseren van accu’s onmogelijk. Een nieuw Duits merk – Ansmann – pakt het anders aan. Reparatie of revisie is geen enkel probleem. ‘Dat is 40 tot 50 procent goedkoper.’ Vanaf het voorjaar tot in de zomer is het topdrukte in de werkplaats van accubedrijf Miton in Utrecht. Na de winter blijken…


#2

Huidige accuprijzen van soms rond de 700 euro zijn gewoon schandalig !!! Doet aan het printersysteem denken, je geeft de 1e fiets goedkoop en daarna vraag je krankzinnig hoge prijzen voor het vernieuwen van de accu.


#3

Misschien kan Europa hier iets betekenen, zie bijv. https://tweakers.net/nieuws/126805/europees-parlement-elektronica-moet-makkelijk-te-repareren-of-te-upgraden-zijn.html

Ik snap fabrikanten wel, die willen geld verdienen, regelgeving lijkt nodig te zijn om dingen als repareerbaarheid af te dwingen.


#4

Ouderen zijn kwetsbaar voor gladde praatjes van bedrijven die accu’s reviseren. Gemiddeld 400 euro voor revisie van een I bike accu is diefstal. Max 150 euro bij het vernieuwen van alle cellen. Arbeidsloon 250 euro is diefstal. Hier heb ik het dan over de goedkoopste aanbieder. Deze lieden doen zich voor als medisch specialisten. Ze komen met met van alles en nog wat. Hun enige doel is de kwetsbare ouderen bang te maken. Het zijn schurken. Beste mensen, even wachten nog. Tesla heeft een nieuwe cel ontwikkeld die 10 jaar mee gaat en wel 1000 keer opgeladen kan worden. Trap niet in die gladde praatjes van al die revisie bedrijfjes! Ze zijn op uw geld uit.


#5

Ben zelf ook 70j + en begrijp echt niet, waarom mensen zich laten verleiden om e-bike te gaan rijden. Een fiets van 26kg in plaats van 11kg is een verschil, dat je niet wil voelen.