Achterlicht kabel door Koga F3 6.0 frame

De kabel door het frame naar het achterlicht van mijn Koga F3 6.0 blijkt gebroken, ik heb de gebroken kabel verwijderd, hij zat in twee delen in het Frame ter hoogte van de buis bij het balhoofd. Nu wil ik een nieuwe in het frame aanbrengen vanaf het balhoofd, echter ik kan hem onder in de voorvork onder de koplamphouder doorvoeren, kom dan uit onder het rubber bij de voorvorkas en daar zie ik geen doorvoer verder omhoog het Frame in.
Heeft iemand een idee hoe de kabel nu verder loopt?

Ik ben er inmiddels achter; vork uitbouwen en je kunt erbij.

1 like

@pace Ik heb ook een gebroken kabel ergens in het frame. Ik zie de kabel inderdaad bovenaan onder het betreffende rubber het frame in verdwijnen, kan ik daar makkelijk een nieuwe kabel invoeren eens de oude verwijderd is? Ik heb geen idee hoe de doorvoer er verder in het frame uitziet, en of de kabel makkelijk zijn weg vindt.

Goed gedaan!

Ik heb hetzelfde probleem. De kabel is ergens binnen de framebuis scherp doorgeknipt.
Als je op internet zoekt kom je nog meer klachten tegen.
Kennelijk is hier iets niet goed ontworpen of gemonteerd en komt de kabel in de knel als je diep inveert.
Voordat ik mijn fiets demonteer zal ik eerst mijn dealer om advies vragen.

Advies vragen? Laat het hem oplossen!

Dit is idd een bekend Koga F3 probleem. Bij de fiets van mijn geliefde is het al 3 keer gebeurd in 2 jaar tijd! Koga heeft ervoor gekozen de kabel onzichtbaar weg te werken in het frame maar bij de doorvoer door het balhoofd in combinatie met de vering zijn er zoveel bewegende delen dat het niet lang goed gaat.
Bij mijn eigen Koga Signature is de uitslag van het stuur begrensd op plusminus 90 graden (45 naar links en naar rechts :wink:) en gaat het wel goed.
Heel slecht trouwens dat Koga (of eigenlijk: fa. Accell) dit bij de veel verkochte F3 nog steeds niet heeft opgelost. Misschien kan de minister-president (die er ook een heeft) daar eens wat aan doen!