Achterlicht probleem gazelle e-bike

Achterlicht van gazelle grenobele C7(Bosch middenmotor)gaat aan en meteen knippert ie wat en gaat uit,
Heeft iemand een idee wat de oorzaak, of de oplossing kan zijn

Batterijen achterlicht vervangen.

Volgens de fietsenmaker zou het led-licht stuk zijn. Enige oplossing volgens hem: nieuw achterspatbord inclusief achterlicht, en €.125 onkosten. Fiets is drie jaar oud, daar koop je een GAZELLE voor!!!

Een los achterlichtje van een knaak die je met een klem aan je zadelpen vasthaakt is geen oplossing volgens je fietsenmaker?

Off topic: de reputatie van Gazelle is al (tientallen) jaren verlopen. “Opa en oma hadden jarenlang een Gazelle. Die moeten wel goed zijn!” Advies: stoppen met dit soort praatjes door te vertellen!

Tja, Gazelle is een assemblagebedrijf geworden, zoals veel andere fabrikanten. Maar Gazelle heeft dan tenminste nog een herkenbaar gebouw, waar veel andere merken alleen nog maar een kantoor hebben ter grootte van een brievenbus. Joost mag weten waar die in elkaar geschroefd worden …

Kortsluiting in het achterspatbord. Daarom vallen voor- en achterlicht uit.

Kortsluiting zou zeker een reden kunnen zijn, maar het zou goed te zijn wat meer details te weten.

Ik vermoed dat, ook bij Gazelle, twee draden naar het achterlicht lopen en waarschijnlijk door het spatbord. Voor kortsluiting moet dan de mantel van de draad beschadigd zijn en het spatbord geleidend…

Het achterspatbord is van kunstof, gelamineerd. Tussen de lagen kunstof liggen de stroombanen. Door vocht dat in het spatbord trekt komt er na enige tijd kortsluiting, zegt de fietsenmaker. Nu is de 3e versie geïnstalleerd, de 1e was af fabriek, 2x door de fietsenmaker onder garantie.

Het is een mooi klein en fel led achterlicht, geïntegreerd in het spatbord. Ook aan de zijkanten straalt het spatbord rood licht uit.

Grtn Ben

Slechte constructie al is het niet door vocht dat er in trek dan is het wel in de contactovergangen, een veel beter systeem is doorgaande kabel met twee aders van het voorlicht naar het achterlicht.