Advies? Geen race maar wel snel


#1

Beste forumleden,
Ik heb een racefiets CAAD 10 staan en daar te weinig op gereden. Deels door een sluimerende armblessure en omdat ik toch merk dat het te veel race is. Vond ook de clips niet prettig. Ik wil wel mijn conditie verbeteren.
Nu fotografeer ik ook graag en denk dit te kunnen combineren, rugtasje om en gaan!
Zie fitness-hybrides/ beachbikes/ gravelracers etc die allemaal aan een aantal eisen voldoen maar kan niet kiezen…
Wensen: 20 tot 30 versnellingen/ duopedalen om te kiezen tussen workout (heb outfit) en pleziertocht/ Recht tot sportief stuur.
Niet zeker: 29" of dunnere banden? Banden kunnen wisselen ivm off road en mindere weersomstandigheden? spatborden?
Budget tot € 1100
Bedankt!


#2

Stevens: veel waar voor het geld:


Uit eigen land, Sensa:

tip: 29 inch is geen maat, is een marketing kreet. Is gewoon voor 622mm velgen. Dikkere banden passen niet altijd. Er zijn grenzen, zoals door de spatborden.
Voor de pedalen denk ik aan:


#3

Kost veel minder en geeft ook meer comfort: met enkele nieuwe onderdelen bouw je je Cannondale om naar een licht gebogen recht stuur. Nodig zijn (kortere) stuurpen, passend recht stuur en flatbar shifters voor de gemonteerde derailleurs en remmen. (merk en hoeveel speed). Bij Campa onmogelijk. Dan zit je een stuk korter. Kies een stuur met bijv. 12º buiging (sweepback).


#4

Hoi Sjef,
Bedankt voor je snelle en uitvoerige reactie! Zeer op prijs gesteld.
De optie van het aanpassen van de CAAD had ik nog niet overwogen…
Wilde de fiets eigenlijk verkopen (evt tzt) Nu is deze nog waardevast, na een paar jaar en aanpassingen niet meer denk ik.
De fietsen die je noemt zijn iets te weinig sportief naar mijn idee. Verschillen niet zoveel van mijn woon-werk Gazelle Citizen S27.
Bijvoorbeeld Scott of een gravelbike : http://www.van-scheijndel.nl/racefietsen/specialized/diverge
spreken mij meer aan. Even los van de onderdelen… daar ga ik nu aan voorbij. Een iets comfortabeler zit dan racefiets en wel zo sportief dat mijn Faema shirt https://images.app.goo.gl/bykZ2CtHsWrfrtNb6 er niet bij vloekt.
Ik ga er verder mee aan de slag!


#5

Graag gedaan, maar een advies voor fietsen met een krom stuur vond ik niet voor de hand liggen, gezien je boodschap.


#6

Dat snap ik, ik ben daar -door mijn twijfels- niet duidelijk in geweest… Niettemin, ga meer de fitness/gravel kant op dan trekking/toerrit ben ik achter. Stuur is dan het 2e waar ik naar kijk. Wel bedankt voor je info, dat zet mij aan het denken en geeft richting.


#7

Is dit een idee? gravel fiets van Canyon: dan zit je wel vast aan schijfremmen (ook bij andere merken):