Bakfietsentest


#1

Naar aanleiding van onze bakfietsentest: wat zijn jullie ervaringen met bakfietsen? Wat voor bakfiets heb jij en hoe bevalt die? Meld het ons! Of heb je nog vragen naar aanleiding van onze test? Die kun je hier ook stellen


#2

Hallo,

Ik denk er over na om een bakfiets aan te schaffen. Uit de bakfietsen test komt de CargoBike van bakfiets.nl het beste naar voren. Echter kan ik niet vinden wat de framemaat van deze bakfiets is.

De soortgelijke bakfietsen (Babboe City en Fietsfabriek Original) worden met framemaat 50 resp 53 geleverd. Zelf rijd ik op een fiets met framemaat 57. Wat raden jullie aan?


#3

De redactie van de Fietsersbond heeft je vraag gemist. Vandaar hier mijn advies.
De framemaat van een fiets, de lengte van de zitbuis vanaf hart trapas als maatstaf voor pasvorm, is een sterke traditie in Nederland, maar zegt weinig tot niets over de zithouding. Immers, in jouw geval, is het een kwestie van het zadel resp. 4 en 7 cm hoger te zetten, middels het verschuiven van de zadelpen, om het verschil te compenseren. Uiteindelijk moet een proefrit uitwijzen hoe je op de te kopen fiets zit. Doorslaggevend is de horizontale lengte, zeg maar tussen zadel en stuur, maar ook de hoek die de zitbuis maakt ten opzichte van de grond is bepalend voor een effectieve positie ten opzichte van de pedalen.