Batavus dinsdag exclusif of soortgelijk - ervaringen ?

Ik heb sinds twee weken een Batavus Dinsdag Exclusive die ik op specs heb gekocht: Gates riem, Magura velgrem, Alfine 8. Het blijft op basis hiervan een mooie fiets. Maar Batavus heeft m.i. een stuctureel probleem: montage kwaliteit.

Ik kreeg al snel last van een piep precies op het moment dat je geen kracht meer op de pedalen zet. Dit werd erger en werd een tik, ook tijdens het fietsen met kracht op de pedalenj. Mijn dealer Bikes en Care in Zeist zit ver weg, dan maar zelf op onderzoek uit. Wat blijkt; drie van de vier bouten waarmee het Gates voortandwiel op de crank zit zaten los, en erg los. Verder had ik in dit forum al gelezen dat veel Gates riemen veel te strak verder afgeleverd. Ik had dit daarom bij Bikes en Care twee keer vòòr aflevering benadrukt. Tevergeefs.Thuis bleek de riem met behulp van de Gates app veel te strak te staan.

Mijn zoonje heeft een jaar geleden een nieuwe Batavus Old Dutch opoe fiets gekregen. Na een paar maanden zat het achterspatbord los waardoor ook de clips van jasbeschermers afbraken. Rotklus om te maken omdat het achterwiel eruit moet. Dit was een Fiets-on-line Internet fiets dus probleem met service. Gemaild met Batvus. Ontwijkend antwoord: “In het algemeen worden bouten vast gedraaid met een momentsleutel, we geven wel aan bij een controlebeurt de bouten en moeren te controleren, omdat ze na verloop van tijd los zouden kunnen trillen”.

Ik weet nu beter. Mijn advies: mijd Batavus of check na aankoop alle bouten.