Bosch middenmotor geen ondersteuning

Beste
ik heb een electrische fiets. Een Batavus e-Go met bosch active line middenmotor.
ik rij er nu ongeveer 1 jaar op. Ben erg tevreden.

Heb gisteravond voor de 2de keer het volgende probleem gehad.

ik zet de bosch motor aan met de Bosch ebike display Intuvia.

De motor werkt niet en geeft geen foutcode. Verlichting werkt ook niet. De klok loopt wel door. ik kan op het display ook andere ondersteuning kiezen alleen gebeurt er niets. Snelheidaanduiding staat uit (geeft niet dat ik fiets). Na 20 min werkte het weer.

Wie heeft een idee?

Beste Hans, ik lees nu pas jouw vraag, maar ik heb precies hetzelfde probleem met mijn bosch midden motor.
Ik heb dan ook een paar vragen aan je:

Is het probleem inmiddels opgelost?

En zo ja wat was het precies?

Kun je dit zelf verhelpen of moet je er mee naar een dealer?

Ik hoor graag van je

Gr Rob

dag Rob, ik gebruik mijn fiets iedere dag voor woon werk verkeer. max 20 km per dag.
het probleem is tot nu toe 2 keer voorgekomen.
en net 2 keer wanneer ik een km of 30 van huis ben. ik pauzeer dan minimaal 1 uur en daarna gebeurde het.
de eerste keer kwam de ondersteuning vanzelf terug na ongeveer 20 min fietsen. (vermoeiend)
de 2de keer heb ik zelf na ongeveer 30 min fietsen de display gereset en de accu eraf gehaald.
hierna was alles weer in orde.
ik ben nog niet bij de fietsenmaker geweest.

ik hoor graag van jou wanneer jij het opgelost hebt.
Hans.

Hoi Hans, ik heb dit probleem nu al een maand of 2. Het begon plotseling dat ik bij het opnieuw aanzetten van de display op de terugweg geen ondersteuning en licht meer had. Ook gaf het display geen snelheidsindicatie aan. Na een minuut of 20 begon de motor plotseling weer te ondersteunen. Dit heeft een week of twee geduurd. Omdat ik dacht dat het mogelijk met vocht te maken had, heb ik alles schoongemaakt en ingespoten. Daarna heeft hij het tot een week of twee geleden weer normaal gedaan en nu heb ik weer hetzelfde probleem. Opvallend is dat hij het doet nadat ik het oplaadsnoer aangesloten heb gehad. Als ik hem daarna uit en weer aanzet heb ik weer geen ondersteuning. Ik heb reeds van alles geprobeerd om het op te lossen, doch niets helpt. Ik ga dus eind van de week maar naar de dealer met mijn fiets.

Bij mij dus maar in totaal 2 keer.
1.
de eerste keer waren we van weert naar maaseik gefietst en hebben we daar 1,5 uur op terras gezeten. niet aan de oplader gekoppeld. Toen ik weg wilde rijden was er direct geen ondersteuning. na 20 min weer wel.
2
van weert naar geldrop en daar wel aan de oplader. toen ik 5 uur later weer alles aansloot had ik ook geen ondersteuning,
nu al 2 a 3 maanden geen problemen meer.
De fiets stond wel 2 keer in de zon. (je denkt vanalles.)
ik hoor heel graag van jou wat jouw dealer adviseert.

Kamp met het zelfde probleem zoals door jullie beschreven… Heb mij al afgevraagd of het aan de snelheidssensor kan liggen die misschien uitvalt, aangezien de snelheid ook niet meer op de Intuvia display verschijnt. Erg benieuwd hoe het verdict van de professionals zal luiden.

Beste Rob, ben jij al bij de dealer geweest?
ben erg benieuwd.
gr Hans.

Goedemorgen heren,

Ik zit sinds kort met hetzelfde verschijnsel. Ik vermoed dat het probleem zich voordoet in de accu zelf. Ik heb twee accu’s. Als het verschijnsel zich bij accu 1 voordoet verwissel ik hem voor accu 2 en het probleem is opgelost. Ik denk dat bij accu 1 misschien iets los zit. Ik ga hem binnenkort eens openmaken.

Zojuist startte de fiets weer niet op met accu 1. Ik heb het knopje op de accu ingedrukt om te kijken of er nog genoeg stroom inzat en toen startte de boel wel op. Wellicht ook de oplossing voor jullie? Beter dan 20 min fietsen zonder ondersteuning.

groet,
Alfred

Hans, mijn antwoord liet even op zich wachten, maar het duurde even voordat het probleem opgelost was. In eerste instantie dacht men dat het aan de bedrading lag en heeft de dealer alle bedrading vervangen. Dit heeft even geholpen doch al snel deed de klacht zich weer voor. Het bleek uiteindelijk aan de accu te liggen. Op de een of andere manier stuurt de accu ook bepaalde sensoren aan. Een accu reparatie hielp niet en ik heb nu onder garantie een nieuwe accu van Bosch gekregen en het probleem is verholpen,

Gr Rob

Met Danny , heb een gazelle e bike speed met nuvia display en bosch motor exact de zelfde fout als bij jullie, heb display vernieuwt , werkte 25 km en zelfde probleem , met een andere batterij werkt alles voor 15 km , als ik durf uitschakelen werkt alleen nog de display , geen licht geen aandrijving , denk ook maar een nieuwe batterij te kopen , heb 6500 km met de eerste , type 4 bosch 36 v .
Iemand een beter idee ?

Ik heb een Batavus Sella E-Go met Bosch midden motor 3 jaar oud en bijna 8000 km mee gefietst. Dit voorjaar een nieuwe voorvork gemonteerd ivb ruimte op het veer systeem ( geen garantie) omdat de fiets niet bij een fietsenwinkel maar door mijzelf wordt onderhouden. De laatste maand een paar keer last gehad van een niet werkende ondersteuning. En dat gebeurt wanneer ik eerst ga fietsen en dan pas de fietscomputer inschakel.(soms vergeet je dat als je hem terug plaatst als ik gestopt ben en de fietscomputer heb verwijderd) elke als ik eerst de fietscomputer in schakel en dan pas ga fietsen heb ik nog geen problemen gehad. Tot zover mijn eerste topic

Heb afgelopen zaterdag de nieuwe fiets opgehaalt. Na 80 km met veel plezier gefietst te hebben kreeg ik last van bovenstaande symptomen. Vandaag langs fietsenmaker geweest en voorval uitgelegd en forum verhaal verteld. Direkt storingscodes uitgelezen maar waren er geen aanwezig daarna nieuwe accu mee gekregen maar helaas na 1 km weer ondersteuning weggevallen. Terug naar de fietsenmaker en ruilfiets meegekregen. Nu ff afwachten.
Op zo’n moment blij dat de fiets bij een prima fietswinkel in de buurt is gekocht.

Heb het zelfde probleem gehad, volgens de dealer accu en motor niet de zelfde software. Dealer heeft nieuwe software op motor en accu gezet. heb het probleem al een paar dagen niet meer.

Vanmiddag met mijn echtgenote ca. 10 km gefietst. Stop en koffie bij Ikea. Bij het terugplaatsen van de display op de fiets van haar, werkte deze niet meer. Omdat wij beide Sinus fietsen hebben bj. 2013 , werken de displays ook op beide fietsen. Ook op mijn fiets werkte haar display niet meer, terwijl mijn display wel op haar fiets werkte!!. Dus het lijkt mij in ieder geval geen accu probleem! Wat dan wel…?? Wie het weet mag het zeggen. We hebben al die jaren nog nooit problemen met de displays en accu’s gehad. Zoek verder op internet of daar nog iets is te vinden. Anders maar volgende week maar informeren bij de dealer.

1 like

@rob
Inmiddels weer 100 km verder en geen probleem meer. Na de accuwissel was er een display fout. Fietsenmaker heeft deze gereset en hierna alles opnieuw ingesteld. Houder is minder strak gezet en alles functioneert weer met orginele batterij

Probeer hem eens aan te maken vanuit de achterkant bij de accu. Hier zit ook een/ uit knopje. Als hij nu wel aan gaat is de batterij leeg in de display. Door hem een paar keer van achter aan te maken word de batterij weer geladen.

Bij mij hetzelfde probleem, kunt dit oplossen door knopje wat op de accu zit even te gebruiken.
kunt dan controleren of met het display de verlichting aan gaat, als dit het geval is dan werkt de ondersteuning weer.
Vandaag bij de fietsenmaker geweest nieuwe update voor de motor, als alles nu goed is dan is het probleem opgelost

1 like

Inmiddels weer een aantal storingen verder. Volgens Bosch is het schroefje om het display te vergrendelen de boosdoener. Dit is verwijderd. Probleem nog 1 maal gehad met het plaatsen van het display. Inmiddels werkt het nu enkele weken probleemloos.
Het vergrendelingsschroefje heeft een afdruk gegeven op de onderzijde van het display, misschien iets te lang geweest.

1 like

Heb het probleem met de display opgelost door deze een paar uur op te laden via mijn laptop.
Daarna functioneerde alles weer normaal.

Probleem was nog niet over. Display inclusief houder is gewisseld en probleem lijkt nu echt over

1 like