Camera op de fiets?


#1

Laatst is mijn vrouw helaas door een asociale, jonge snuiter op een scooter aangereden. Dit gebeurde tijdens het inhalen op het fietspad en hoewel ik er vlak achter reed ging alles zo ongelofelijk snel dat ik helaas geen gegevens van de kentekenplaat heb kunnen opmerken, laat staan noteren. Achteraf ben ik blij dat mijn vrouw er geen letsel aan heeft overgehouden, maar er was toch wel voor een kleine €100 aan schade die ik dus niet kan verhalen.

Om dit in de toekomst te voorkomen zat ik te denken om een camera voor op de fiets aan te schaffen. Zelf heb ik al een goedkope dashcam in mijn auto van Voordeeldashcam waar ik zeer tevreden mee ben, maar een fiets camera heb ik helaas nog nergens kunnen vinden. Terwijl ik toch al veel filmpjes op het internet voorbij heb zien komen waarbij een fiets camera gebruikt is geworden.

Helaas kon ook mijn plaatselijke fietswinkel me niet verder helpen, dus vroeg ik me af of er op dit forum meer bekend is over fiets camera's. Zoals gezegd heb ik al een dashcam, die op veel plekken online erg makkelijk te verkrijgen is, maar een fiets camera vind ik helaas nergens. Mijn vragen zijn dus waar ik er een kan aanschaffen, waar dient op te worden gelet en wat is de gemiddelde prijs voor een kwalitatief goed product?

Groeten,

Kees Voorhout


#2

Zelf heb ik een drift HD ghost, met afstandsbediening. Kun je overal gebruiken, zelfs tot 10 meter onder water. Is verder zeer robuust, meerdere keren hard gevallen, maar hij blijft het doen.Ik heb hem op het stuur, op de helm, op het dashboard van de auto uitgeprobeerd. Elke plek heeft zijn voor- en nadelen. Bijvoorbeeld op het stuur trillingen op slechte wegen, op het dashboard weerspiegeling van de voorruit, op de helm zenuwachtig beeld als je veel met je hoofd draait. Elk grote camera merk heeft nu zo’n action cam in het assortiment. Sony, Panasonic, JVC, etc. Je hebt ze ook in verschillende prijsklassen. Als je tevreden bent met matig beeld, ga voor een goedkope, als je kritisch bent ga voor een duurdere.


#3

Hallo Luchtfietser,

Heeft u misschien een aanbeveling voor een goedkope camera? Soms kom ik namelijk in bijna botsing met iemand die mij geen voorrang geeft op de rotonde en zomaar afslaat.

Het zou dan handig zijn als ik beelden heb van dit voorval als het ooit mis gaat. Tevens is het erg leuk om fietsroutes op een lente dag (oke duurt nog weer even) vast te leggen.

Hoor het graag.


#4

Een antwoord op al je vragen heb ik niet, maar camera’s op de fiets zijn er zeker. Als ik me goed herinner heeft Shimano pas geleden een hele serie op de markt gebracht.
Kijk eens of hier verder mee komt:
https://www.bike-components.de/en/Electric-Powered/Cameras/