Cortina Speed N8/Batavus Dinsdag Exclusive /Batavus San Remo

Hallo,

Ik ben me aan het oriënteren op een licht sportieve fiets voor het maken van ritjes van 30 a 40 km en kortere ritjes met mijn dochter van 9 (niet al te ver of snel dus). Ik heb 3 types op het oog. Wie kan aangeven wat de voor-en nadelen zijn? 

Het gaat om de Cortina Speed N8: adviesprijs 899/winkelprijs 809, Shimano Nexus 8, riemaandrijving, rollerbrakes. https://www.fietsenwinkel.nl/cortina-speed-n8-2017-heren

De Batavus Dinsdag Exclusive: adviesprijs 1199/winkelprijs 899, Shimano Alfine 8, riemaandrijving, hydraulische velgremmen. https://www.fietsenwinkel.nl/batavus-dinsdag-exclusive-heren

De Batavus San Remo: adviesprijs 1099/winkeprijs 819, Shimano Nexus Premium 8, kettingaandrijving (gesloten kast), V-brakes.https://www.fietsenwinkel.nl/batavus-san-remo-2016-heren

Aanvullende vragen/opmerkingen:

-De adviesprijzen lopen van 899 tot 1199. Is dat een indicatie van kwaliteit?

-Ik wil wat meer gaan fietsen, maar heb geen zin in onderhoud van de ketting. Vandaar mijn keuze voor riemaandrijving of gesloten kettingkast.

-Heb ik een topper over het hoofd gezien?

Ik heb echt geen zicht op het volledige aanbod dat aan jouw pakket van eisen voldoet. Dat zijn toch zeker wel tientallen fietsen. Mijn keuze zou zijn de Batavus Zonar, maar dat is met derailleur. Niet jouw ding dus.
Van de drie voorgestelde fietsen is de Batavus Dinsdag, zeker voor de winkelprijs, het best passend en niet echt veel duurder dan de goedkoopste van de drie. De Cortina heeft rollerbrakes=ondingen, remmen ook als je niet remt. Echt een afrader.
De San Remo heeft nog altijd een ketting. Ook al draait die in een kettingkast, wil echt niet zeggen dat die niet oprekt en uiteindelijk te lang wordt=is versleten. 90% van de mensen denken dat een ketting niet verslijt, terwijl de ketting (en dan zeker die cheapo’s, die de fabrikant monteert) het onderdeel is dat het eerste verslijt. De San Remo heeft ook nog voor en achter veerelementen. Ondingen die tegen je trapenergie in werken. Het gaat om dempen, niet veren, maar dat doen die simpele dingen helemaal niet.
In mijn gezin rijden twee fietsen met de Gates CDC riem, nu ruim 6 jaar. Dat is echt onderhoudsvrij.
Groot pluspunt van de Batavus Dinsdag zijn ook nog de Magura-remmen. In mijn gezin 6 fietsen met Magura-remmen, twee met HS11 en 4 met HS33. Geen gepiep, krachtig en prima te doseren. Gewoon geniaal. Ook nog de lichtste fiets! Eenvoudige keuze!

1 like

Kijk, daar kan ik wat mee. Hartstikke bedankt voor je advies.