E-bike met handgas?

Mijn vriendin is op zoek naar een nieuwe e-bike, maar vanwege knieproblemen heeft zij een e-bike nodig die het van haar over kan nemen als het niet meer gaat. Ze vindt fietsen leuk en heeft veel aan de trapondersteuning van een e-bike maar na verloop van tijd krijgt ze last en dit wordt erger als ze dan door blijft fietsen, zelfs met trapondersteuning.
Het zou voor haar een uitkomst zijn dat als ze onverwacht last krijgt van haar knie ze haar benen stil kan houden op de trappers en via een knop/duimgas/gashandle op de e-bike toch pijnvrij thuis kan komen.

Er zijn volgens mij in het verleden wel e-bikes geweest zoals de spartamet ion en sachs electra die een soort gashandle hadden maar in de huidige wetgeving lijkt dit niet meer toegestaan.

Is er misschien een handige technische oplossing voor haar beschikbaar of weet iemand misschien een handige e-bike specialist die iets voor haar kan fabriceren dan hoor ik het graag. Alvast bedankt voor het meedenken! :wink:

Toevallig vanmorgen bij mijn Stromer-dealer langs geweest omdat mijn speed pedelec ook ondersteuning gaf terwijl ik geen kracht zette op de pedalen. Wij noemen dit “scooteren”.

Als je wilt fietsen is dat heel even leuk maar je wilt uiteindelijk toch gewoon fietsen. Bij de dealer werd de TMM-sensor even gereset en het was over met de pret. Tenzij je dat juist wilt. Je zult dan in ieder geval een e-bike met alleen een krachtsensor moeten nemen en zeker géén rotatiesensor zoals die op de meeste e-bikes te vinden zijn.

Ik weet dat fietshandel ‘Wieleke’ zich specialiseert in fietsen voor mensen met speciale noden.
Ze bouwen in elk geval ook fietsen om voor mensen die bv maar 1 arm kunnen gebruiken. Wellicht is er speciale wetgeving voor mensen met beperkingen.

Wieleke zit in België, maar wellicht hebben ze collega’s in Nederland.

Wettelijk mag het als je een lichamelijke reden hebt. De fiets valt dan onder de regeling voor gehandicaptenvoertuigen.
De inbouwset van Bafang voor middenmotoren wordt met gashendel geleverd. Wellicht is die ook aan te sluiten op ebikes met ingebouwde bafangmotor.

Bedankt, goeie tips tot dusver! :+1: