Ervaring met Smart Chain Guard?


#1

Ik ben op zoek naar een kettingbeschermer voor mijn woon-werk naafversnellingsfiets. Ik kwam de Smart Chain Guard (zie www.kettingbeschermer.nl) tegen. Komt over als een briljant eenvoudige oplossing. Zie echter geen gebruikerservaringen. Werkt het echt goed?Wie heeft er ervaring mee? Betere oplossing?


#2

Zoek eens op fora voor vouwfietsers. Het is immers een vinding van Dahon. Het werkt natuurlijk alleen op singlespeeds en naafversnellingsfietsen. Niet op derailleurfietsen.


#3

Hallo!
Ja heb ik ervaring mee. Inderdaad simpel en geniaal. Het plakken ging een beetje moeilijk. Ik moest het een keer op 1 fiets nog een keertje plakken maar toen ging het wel goed.

Het is best makkelijk op te doen en en ziet er best gaaf uit. Je hoort 'm in het begin een beetje geluid maken maar dat was ook na 10 minuten fietsen weer voorbij. Ik weet nog niet hoe veel langer mn ketting mee zal gaan maar de olie blijft er zo wel goed inzitten dus.


#4

Helaas voor mij een miskoop…

Ik heb ongeveer een maand geleden deze beschermer gekocht voor mijn Fixie. Desondanks het een eenvoudige beschermer lijkt, is het nogal een gefriemel om het op je ketting te krijgen. Het geluid werd inderdaad minder, maar het ging nooit helemaal weg.
Echter, het grootste probleem is dat de beschermer eraf schiet als je ook maar enigszins achteruit trapt. Er is niets irritanter om gedurende je fietsrit meerdere keren te stoppen om de beschermer recht te zetten.
Ik heb de beschermer drie keer eraf gehaald, en opnieuw erop gelijmd, in de hoop dat ie bleef zitten. Dat mocht helaas niet baten. Uiteindelijk heb ik het definitief eraf gehaald.

Mijn advies: koop een fatsoenlijke fietsbeschermer, of gebruik geen beschermer.


#5

Wanneer je je niet ergert aan een beetje extra weerstand, kan ik de chainglider aanraden.


#6

@Sjef Door het zoeken naar de chainglider kwam ik per ongeluk op de m-wave chainslider terecht. Ik vraag me af of dit wellicht nog het proberen waard is.


#7

Die M-Wave Kettingbeschermer lijkt me je ketting minder goed te beschermen omdat de ketting aan de binnenkant open is. Ik denk dat hij mee beweegt met de ketting en dat is denk ik niet een heel slecht idee. Voor 13 euro het proberen waard denk ik.