Fietsaanhanger - Iemand ervaring met M-Wave Single 40

Zit al dagen te kijken en te zoeken naar fietsaanhangers en de M-Wave single 40 lijkt mij zeer handig omdat die ook opvouwbaar is. Heeft iemand ervaring met deze fietsaanhanger. Wil de Oostzeeroute gaan fietsen. Als iemand daar ook tips over heeft, alles is welkom.

Ik ben niet bekend met de M-Wave.
Ik heb al heel lang een Bob Yak.
Onverwoestbaar. En twee keer zo duur.

Er zijn hele volkstammen die zweren bij een tweewielige kar.
Maar ik vind een eenwielige fietskar ideaal.
Omdat hij altijd het spoor van je achterwiel volgt.
Een tweewielige kar neemt altijd een kleinere bocht.

Voor de Bob Yak zijn allerlei adapters gemaakt zodat hij achter elke fiets kan worden gehangen.
Ik weet niet hoe dat zit met de M-Wave.
Het is heel erg belangrijk dat de koppeling met de fiets geen enkele speling heeft…

Dank je voor je antwoord. De Bob Yak is overal uitverkocht, bovendien is het opvouwen/inklappen van de M Wave wel een plus vind ik. Echter heb ik ook geboden op een Bob Yak op marktplaats, helaas ging die aan mijn neus voorbij. Eenwielig lijkt mij ook ideaal.

Ik gebruik de roland big boy.
De koppeling is aan de zadelpen. 2 wielig, en inderdaad, je moet de bochten wat ruimer nemen ook door de koppeling. Ik ben er inmiddels aan gewend.
Voordeel van 2 wielen is een betere stabiliteit bij ‘parkeren’ en mogelijk bij lage snelheden.
Hij blijft gewoon staan; 1 wielig klapt dan om, zeker bij verkeerde of hoge belading.
Of de koppeling aan het achterwiel beter is dan aan de zadelpen weet ik niet. Gevoelsmatig heb ik gekozen voor de zadelpen.
Het opvouwen van de m-wave lijkt een voordeel; bij mij staat de roland behoorlijk ruimte in te nemen in de schuur. En je gebruikt de kar vaker niet dan wel. Tenzij je elk weekend gaat kamperen, natuurlijk :wink:
Als laatste, voor nog geen 150 euro (M-Wave Single 40 Fietskar - tot 32kg - Zwart - 16 Inch | bol.com) is het wellicht het proberen waard. Het is altijd beter dan de grenzen van het draagvermogen van je fiets opzoeken door deze vol te hangen met tassen.

Over de route: er is wat te vinden op internet. Als voorbeeld: Fietsvakantie in Denemarken? Langs de Oostzeeroute - Doen! - Kampeermeneer
Zelf (nog) niet gereden.

P.s. nog iets gevonden: Burley Nomad fietskar – op kampeervakantie met de fiets? - Review

Hoi Teunisjan, bedankt voor de info en het meedenken tips en links. Wordt zeer op prijs gesteld

De beugel van de BobYak en lookalikes komt tussen de fietstassen aan de bagagedrager en het achterwiel van de fiets.
Ik heb nooit gehoord dat dit problemen heeft opgeleverd.
Iedere fiets is weer anders. Het is iets wat je in de gaten moet houden.

Bij tweewielers gaat de trekstang buiten de fietstassen om.

Hallo, ik heb ondertussen de Koga Miyata Chela gevonden en gekocht. Laat wel weten hoe die bevalt vlg. jr. Bedankt voor alle reacties. Nu nog uitvogelen hoe ik het best in Padborg kom. Liefst fiets en trein.

@Frans_Mensink
Met de trein kon nog wel eens een grote uitdaging worden.
In Nederland is het verboden om je bagagefietskar mee te nemen in de trein. De fiets mag wel mee. Met trein en fiets op stap | NS
In Duitsland gelden uiteraard andere regels, zie bijvoorbeeld Reizen met de trein in Duitsland - voorwaarden meename van fiets. De bagagefietskar wel of niet mee is niet helemaal duidelijk, maar een bakfiets mag bijvoorbeeld niet.
Dit zegt de ns nog over internationale fietsreizen https://www.nsinternational.com/nl/voorbereiding-thuis/fiets-meenemen-in-de-trein

Daar was ik al bang voor. Altijd een gedoe, fiets en trein.

@Frans_Mensink
Als je niet per se naar denemarken hoeft, schotland is een uitdagend alternatief, en makkelijker te bereiken.

Bovendien, maar ik ken jouw omstandigheden niet, wat is er mis met nederland om de kustroute, of rond het IJsselmeer, of de saksenroute of welke iconische route dan ook te doen? LF-routes - Nederland Fietsland
En via https://welcometomygarden.org/ is gratis basic kamperen/overnachten ook nog eens mogelijk.

Hoi Teunisjan, dank voor alle tips. Schotland ook interessant. Welcome to my garden is nieuw voor mij. Duik ik in :-)) Ben wel lid van vrienden op de fiets. Veel gefietst met mijn vriendin in België, Frankrijk, Nederland, Duitsland (Rügen) vlak na die Wende en daarna nog veel vaker. Denemarken de Oostzeeroute lijkt me wel leuk/mooi om te doen. Heb wel wat met die Oostzee. Denemarken nog nooit geweest. Ben 63 jr. krijg wat kleine ongemakken dus dacht ik nu gaan doen. Mijn vriendin kan/wil dat allemaal niet meer dus nu ga ik alleen. Ben benieuwd hoe ik het vind om dat te gaan doen, alleen. Het lijkt me heel mooi. Misschien het jaar erop Schotland, wie weet. Nederland ook niets mis mee.

@Frans_Mensink, veel plezier, wat het dan ook wordt. Vooral proberen te genieten en er zo veel mogelijk uithalen. Op onze leeftijd geldt dat bijna dubbel :wink:
Vrienden op de fiets ben ik ook lid van, maar bemerk wel dat een man alleen wat moeilijker een slaapplek krijgt. Vorig weekend wilde ik naar Meppel. Na 6x bellen het maar opgegeven. Welcome to my garden lukte in het voorjaar veel beter, gecombineerd met kleine campings.
Alleen reizen heeft voordelen, je bepaald alles helemaal zelf: de route, de afstand, de rustmomenten, waar je slaapt, wat en wanneer je eet, enzovoort.
Er zijn ook nadelen. Ik moest het meest wennen aan het niet kunnen delen van de belevingen (veel foto’s maken helpt), het niet kunnen overleggen bij tegenslag ( daar heb ik geen oplossing voor) en hoe ik de tijd tussen klaar met eten+afwassen en slapen gaan moest invullen (een dagboekje bijhouden helpt).
Alleen reizen of zijn is niet erg. Het gevoel van eenzaam zijn des te meer. Als je daar op bedacht bent heb je al veel gewonnen.