Fietsen van Eindhoven naar Best een waar drama


#1

Ik fiets een aantal keer per week van zuid Eindhoven naar Best, om mijn conditie op peil te houden. Maar eigenlijk is het een onmogelijke zaak.

Er is een prachtig fietspad aangelegd langs het kanaal, maar door slecht (zeg maar gerust geen) onderhoud zijn er op tientallen plaatsen boomwortels onder het fietspad gegroeid, waardoor het asfalt daar een verhoging vertoond. Er lijkt een poging tot reparatie te zijn gedaan aan het begin van het fietspad, door het afschaven van de hobbels, maar daar is men al snel mee opgehouden. Waarom? Joost mag het weten.

Ik heb last van rugproblemen (hernia) en al dat gehots en bots over het fietspad doet mijn rug (en humeur) geen goed.

Buiten dat is een groot deel van het fietspad langs de golfbaan en het kanaal niet verlicht, waardoor ik me niet echt veilig voel, zeker nu het in de winter op de heen en terugweg donker is.

In een land waar het fietsen toch al jaar en dag de gewoonste zaak van de wereld is, zou je dit soort toestanden niet verwachten.

Gemeente(s) en provincie doe er wat aan AUB. Nu ben ik genoodzaakt een auto aan te schaffen. Dat doet het milieu en mijn portemonee geen goed.


#2

Wie is verantwoordelijk voor het onderhoud van het fietspad langs het kanaal?