Generieke achterdrager, met buis en as-bevestiging

Bestaat er zoiets als een generieke bagagedrager die zowel aan de as vastgemaakt wordt (zoals deze klassieker: Bagagedrager 28 Inch Omafiets Zwart Asbevestiging zonder standaard ...) en aan de zadelbuis (zoals deze beugel: https://www.urbaniki.com/fietsstoeltje-achter-framebevestiging-beugel/).

Ik overweeg een electrische fiets waar standaard geen goede bagagedrager voor is, maar ik wil toch af en toe mijn kind (35kg) achterop kunnen nemen. De fiets zelf kan het gewicht gemakkelijk aan.

Die Urban Iki kende ik nog niet:

Screenshot_20221225_092932

Ze schrijven:

Zo kan het Urban Iki achterzitje alsnog op de fiets bevestigd worden.

Zo bekeken denken ze dat je alleen met deze drager klaar bent maar zo stevig zie ik dat er niet uit zien dus begrijpelijk dat je op zoek bent naar iets robuusters. Anderzijds worden er ook fietsstoeltjes aangeboden die helemaal op deze oplossing gebaseerd zijn.

35 kg (8 jaar?) is het maximum gewicht wat op een zogenaamde “junior bagagedrager” mag en ik daar geen zitjes met zitbuisbevestiging aangeboden worden.

een elektrische fiets waar standaard geen goede bagagedrager voor is

Als je een bagagedrager vindt die toch past dan zou ik daar tevreden mee zijn, kies wel een stevige versie bijv. van staal, dit soort bagagedragers zitten ook vast aan de zitbuis maar dragen geen gewicht.

Voor verder meedenken zou een foto van de achterkant van de fiets goed zijn.

Vrolijke 2e Kerstdag MikeRZ!

Ik heb de fiets nog niet, maar het gaat om deze fiets: https://www.tenways.com/, hier met de bagagedrager die de fabrikant biedt:

De winkel stelde dus zo’n beugel voor.

Gevonden:

1 like

Goede vondst!

Fijn dat een fabrikant wel een bagagedrager voor 50 kg aanbiedt.