GPS voor de fiets


#1

Van mijn vriend heb ik afgelopen maand een Gazelle Orange C7 cadeau gekregen van zijn verjaardag. Mijn vorige elektrische fiets is een tijdje geleden gestolen en deze was niet verzekerd. De politie doet er niets aan en voel me machteloos. Enfin, de nieuwe fiets wel verzekerd, maar blijft toch een eigen risico aan hangen wat voor mij als WAO-er wat aan de hoge kant is liever ben vind ik hem terug. Ook krijg ik als ik de lettertjes goed begrijp na twee jaar niet de aanschafprijs terug om een nieuwe te kunnen kopen.

Nu heb ik gelezen hier gelezen over een GPS tracker apparaat voor de fiets waarmee de tweewieler kan worden opgespoort als deze is verdwenen. Ik vind het verschrikkelijk om de dupe weer te worden van iemand die het niet zo neemt met iemand anders zijn spullen. Hebben jullie meer ervaring met deze apparatuur.


#2

Ik zou vóór aanschaf in elk geval te rade gaan bij de politie, al zul je daar (terecht) weinig vertrouwen in hebben. Die hebben voor fietsdiefstal een speciale taakgroep.


#3

Dank voor je tip, misschien wel een goede tip. Ga zeker eens langs.

Nu is het wel zo dat de officiële instanties vaak een duurde model aanraden, tenminste dat was zo toen mijn vriend een GPS tracker had aangeschaft voor de boot. Zou de beste tracker zijn en kostte 600 euro, maar haperde om de halve klap, hierna had hij een tracker gekocht voor een 129 bij vindmijterug en die deed het veel beter.

Maargoed, heb hier niet heel veel verstand van, vandaar mijn vraag. Ga zeker eens langs!