Houten verkozen tot Fietsstad 2018


#1

Origineel: https://www.fietsersbond.nl/nieuws/houten-verkozen-fietsstad-2018/

Staatssecretaris Van Veldhoven (IenW) reikt titel uit Houten is de beste Fietsstad van Nederland. Dat is de uitkomst van de verkiezing van Fietsstad 2018 van de Fietsersbond. Maar liefst 45.000 fietsers vulden de enquête in, en gaven zo hun mening over het fietsen in hun gemeente. De uitslag werd bekendgemaakt op de bijeenkomst “Toekomst van…


#2

Bijzonder dat Houten is gekozen tot Fietsstad van 2018. Houten heeft een fantastische fietsinfrastructuur. Maar Houten kent alleen gecombineerde fiets / bromfietspaden (bord G12a). En dat is nooit anders geweest. Volgens de Fietsersbond (groot tegenstander van gecombineerde fiets / bromfietspaden), zouden fietsers in Houten dus massaal platgereden moeten worden door bromfietsers en sinds een paar jaar ook door speed pedelec rijders. En volgens de SWOV zouden bromfietsers en speed pedelec rijders massaal plat moeten worden gereden door auto’s. Volgens mij valt dat in Houten wel mee, ondanks dat er best veel brommers rondrijden in Houten. Zo zie je maar. Discussie graag op basis van feiten, niet op basis van onderbuikgevoelens (Fietsersbond) en pseudo-wetenschap (swov).


#3

Onderbuikgevoelens?..Oordeel op basis van kennis van zaken a.u.b.! Iedereen heeft de enquete in kunnen vullen, jij ook! Klopt: alweer wat maanden geleden…, maar toch.