Importeren in Mioshare lukt niet

Als ik een route importeer in Mioshare krijg een vrijwel leeg bestand. Alleen het beginpunt wordt op de route weergegeven. Via de routeplanner van Nederlandfietsland werkt het wel. Nadeel van die planner is dat er veel minder routeopties zijn.
Eerder lukte dit wel. Ik was er erg tevreden over. Het is een geweldige fietsrouteplanner. Ik hoop dat mijn probleem snel opgelost kan worden.

ik heb hetzelfde probleem

Ik heb dit probleem ook, heel frustrerend. Er staat slechts een halve kilometer op mijn mio terwijl ik alles doe zoals het zou moeten. Het gekke is dat het voorheen nooit een probleem was.

Ik heb geen Mioshare.
Ik heb wel een oudere Garmin die bij tijden hetzelfde probleem vertoont.

De Garmin kapt een route af zodra het aantal punten waaruit een route/track is opgebouwd, een bepaalde waarde overschrijdt.
Ik moet dan het aantal punten van de route/track door een stukje software laten verminderen.
Het resultaat is dat niet elke koerswijziging precies wordt gevolgd in de route/track.

Het maximum aantal punten is voor een route anders dan voor een track, in het geval van de Garmin

Het zou goed zijn te weten of er bij de MIO inderdaad een limiet is aan het aantal punten per track en wat die limit is of dat er nog een ander probleem is.

Ik kan daar misschien wel mee helpen als ik het .gpx bestand heb en een foto van het eind van de route zoals op de MIO wordt aangeven flink ingezoomd, zodat je het kruispunt of waar op de weg kan zien.

Kan misschien iemand het gpx bestand en z’n foto delen bijv. via http://wetransfer.com/ en de link hier posten of via een privé bericht delen?

Beste allen,

We hebben vorig jaar wat aangepast aan de GPS-generator om een poging te wagen om problemen op te lossen voor die sommigen hadden met het uploaden op de Garmin. Maar dat was in juli 2018. Als er iets pas sinds een aantal maanden mis is, dan zou het daar niet mee te maken moeten hebben. We krijgen inderdaad nog af en toe klachten over dat de GPS-tracks niet op alle apparaten goed werken. We hebben daar eerder nog geen tijd voor gehad om daar goed naar te kijken, maar we willen voor het komende fietsseizoen graag weer een poging wagen. Wat het lastig maakt is dat de GPS-tracks in principe goed zijn, maar het blijkbaar niet doen op sommige apparaten; apparaten die wij niet in huis hebben om zelf te testen.

Wij zullen er ook nog verder induiken wat nu precies exacte GPS-formats zijn die de verschillende navigatiesystemen verwachten. Als iemand daar meer info over heeft, dan houden we ons aanbevolen

In ieder kan het kloppen dat de GPS-track van de fietsplatform-versie van de planner anders zou kunnen werken: daar staat een kopie van een generator, waar de recentere wijzigingen nog niet in zijn verwerkt. Dat biedt dus ook de mogelijkheid om te kijken waar de verschillen in zitten (https://routeplanner-fietsplatform.fietsersbond.nl/).

Wat betreft de opmerking over het aantal punten per track: indien bekend is wat je navigatie als maximum aankan, dan kun je dat instellen bij het aanmaken van het GPS-bestand in onze planner.

instellingen%20gps

Met groet,

Richard Valkering
Team Fietsrouteplanner
routeplanner@fietsersbond.nl

Hallo Richard,

Ik ervaar de problemen met importeren in mioshare nog steeds. Ik heb de volgende testen uitgevoerd, wellicht hebben jullie hier iets aan:

  • GPX bestand gemaakt met generator op dit adres: https://routeplanner.fietsersbond.nl/ (productie omgeving). Dit werkt niet. ik ervaarhier hetzelfde probleem als de anderen ook beschrijven.
  • GPX bestand gemaakt met generator op adres: https://routeplanner-fietsplatform.fietsersbond.nl/ (test omgeving?). Deze wordt wel goed geïmporteerd in mioshare.
  • het instellen van een maximum aantal punten per track lijkt niet goed te werken. Wanneer ik genereer met max 500 en 1 track dan zie ik na importeren in QGIS dat de track uit meer dan 500 punten bestaat.

Hallo Allemaal,
Na meerder contacten, sinds vorig jaar, dit jaar een bericht gekregen. N.a.v. importeren in mioshare.
Na enkele vragen die aan mij is gesteld, en die heb doorgeven. Tot op heden geen antwoord.
Jammer dat het nog niet goed is.
Helaas zie ik op de site van fietserbond over covid-19, e-biketest 2020. Maar niks over de routeplaner van importeren. Ik weet dat door veel vrijwilligers zijn. Maar een probleem dat al zo lang, tot op heden nog geen oplossing.

met vriendelijke groet,
Adriaan

Hallo Allemaal,

Ook ik had dit probleem, maar heb wel een workaround gevonden.
Maak in plaats van GPX en KML bestand aan.
Converteer naar GPX met de website: https://anyconv.com/nl/kml-naar-gpx-omzetten/
Deze GPX kan ik wel Importeren in MioShare.

Groetjes,
Costas van de Velde