Met een drone filmen vanaf de fiets


#1

Over 2 weken ga ik met mijn ouders een fietstocht maken over de Veluwe. Nu heb ik laatst een mooie drone gekocht en wil ik een gedeelte van de fietstocht van bovenaf met de drone opnemen. Omdat dit al rijdend gebeurd zal ik de drone besturen vanaf mijn smartphone die vastgezet is in een houder aan het stuur.

Mijn vraag is of dit ook is toegestaan? Bellen en muziek luisteren mag volgens de wet, zolang het verkeer maar niet in gevaar wordt gebracht. Uiteraard zal ook ik goed opletten om alleen de drone te besturen op stille weggetjes zonder verkeer, dus het lijkt me toegestaan maar ik weet dit niet zeker.

Iemand met juridische kennis die me uitsluitsel kan geven?


#2

Voor zover ik weet is er geen wet die dit verbied. Ik heb laatst ook een drone gekocht en als passagier vanuit de auto gefilmd. Dat viel niet mee maar is natuurlijk al helemaal toegestaan. Het enige punt is het vliegen over wegen, daar moet je mee oppassen.


#3

De veluwe is een prachtig gebied, en op veel plekken heel rustig voor zover ik me kon herinneren. Lijkt me geen probleem als dat doet, zolang je inderdaad maar geen andere mensen belemmerd.