Opvouwbare driewielfiets Di Blasi


#1

Heeft iemand ervaring met de Di Blasi opvouwbare driewielfiets?

Ik geef les aan mensen die een driewielfiets willen aanschaffen vanwege bijvoorbeeld problemen met hun evenwicht op de fiets en vraag me af of zo'n opvouwbare driewielfiets stabiel genoeg is en dat is uiteraard de eerste vereiste.


#2

Helaas: geen praktijkervaring, maar dat zal hier niet snel te vinden zijn. Er was een vouwfiets-forum, maar dat lijkt verdwenen.
Mijn deskundig oog (op: http://www.holland-bikes.nl/driewielerfiets.htm) zegt: een stabiel ontwerp met een laag bracket. Wat me opvalt dat er in de twee modellen twee zeer verschillende cranklengtes (170 resp. 150mm) worden gemonteerd, hetgeen, gezien de uiteenlopende doelgroep zeker terecht is, maar eigenlijk ook een daarbij passende frame-constructie vereist. Lijkt me sterk dat dat het geval is. Mijn advies: kies indien passend bij voorkeur het model met de langste cranks. Reden: kortere cranks vereisen een hogere zadelstand (bij gelijke brackethoogte dus ook vanaf de grond), hetgeen weer een minder veilig gevoel geeft.
De stijfheid van de vouwconstructie zul je toch in de praktijk moeten (laten) testen. Ik merk daarbij op dat het merk met zijn tweewielige vouwfietsen op dat vlak een slechte naam heeft.


#3

Bedankt,
Het lijkt mij inderdaad mogelijk dat de fiets niet zeer stabiel is en dat moet voor mijn “client”, ik ben in Baarn ongebonden en onbezoldigd vrijwilliger Driewielfiets, absoluut wel.
Ben zelf uit principe geen automobilist en de reis met OV naar de leverancier is bepaald geen kattepis.