Robuuste transportfiets?

Voor een baantje als postbesteller zoek ik een robuuste transportfiets met drie versnellingen en een voordrager die aan het frame zit, en niet op het stuur. Ik dacht zoiets even te regelen, maar het is me inmiddels duidelijk dat het begrip ‘transportfiets’ een modewoord is: het betekent weinig meer dan dat er een kratje voorop kan.

Ik had aanvankelijk een Postbike Pro besteld, maar het ding heeft een levertijd van 4-8 weken, terwijl men in de orderbevestiging nog voor 2 weken gaat. Dat duurt me veel te lang, dus ik heb de order geannuleerd.

Ik ben wezen kijken naar een BSP Metropolis. Deze heeft de voordrager aan het stuur, en deze is bovendien te smal voor een postkrat. Na lang aarzelen heb ik 'm besteld, en na nog langer aarzelen toch maar weer geannuleerd. Ik krijg de indruk dat BSP meer een trendy stadsfiets dan een robuuste transportfiets is.

Heeft iemand hier suggesties?

De traditionele transportfietsen bestaan al lang niet meer, die met heel dikke banden op kleinere velgen, (maat 50-584) zijn al 50 jaar historie. De “moderne” transportfiets is nu een modeartikel. Kijk eens bij Azor. Degelijk zijn ze wel, maar lopen ook zwaar. Of bij de Fietsfabriek. Zelf geen ervaring mee.

Zeker niet netjes dat men bij het verkopen 2 weken aan geeft en het dan 4-8 weken wordt. Toch ben ik niet verbaasd, de fietsverkoop loopt goed en er zijn leveringsproblemen. Met als gevolg langere levertijden en en niet leverbare fietsen.

Excessief lange levertijden; nog nooit meegemaakt

Net even op postbike.nl en in ieder geval staat er nu wel Levertijd: 4-8 weken

Op de thread op postbezorgers.org kwam ik WorkCycles tegen en daar ik hoor ik vaker goede dingen over. Ondanks hun Engelse website zitten ze gewoon in Amsterdam.