Route op Garvin GPSmap60


#1

ik wil deze zomer de “groene weg naar de middellandse zee” fietsen. En graag mijn garmin GPSmap60 gebruiken. Maar het lukt maar niet om het gpx bestand in de GPS te plaatsen. Beperking is het aantal punten dat de GPS aankan, nl 500. De route van het gpx bestand moet dus gesplitst worden. Maar dit lukt maar niet. Heeft iemand hiervoor een oplossing?
alvast bedankt! Marc


#2

Leuk plan, zeker doen. Heb je de routes van https://www.europafietsers.nl/fietsroutes/groene-weg-naar-de-middellandse-zee gebruikt?

Ik vermoed dat je op Windows zit, probeer dan eens gpxtracksplitter of Qmapshack, zie Beat 500 points gpx track limit using Qmapshack.


#3

hallo, het gpx bestand komt inderdaad van die site. Ik had gpxtracksplitter al gebruikt, en vond dat het niet deed wat het moest doen: namelijk het bestand splitsen in aparte delen die elk max 500 punten bevatten. Voorreerst is er namelijk maar één enkele outputfile, en die is dan ook nog bijna identiek aan de input file. Ik had beiden zelfs in een teksverwerker geopend en in detail bekeken en geen enkel verschil ontdekt dat aangaf dat de route gesplitst was. En daaruit geconcludeerd dat het splitten niet werkte! En daarin was ik blijkbaar fout.
Het werkt dus wel! Maar ik zie in de code van het bestand totaal niet hoe daar de informatie inzit dat er moet gesplitst worden om de 500punten. Ik ben dan ook een leek in xlm. Hoewel ik wel andere codeertalen redelijk ken. We gaan ons dus meer toeleggen op het fietsen zelf en de codering van de gpx bestanden overlaten aan de specialisten! Grtn en bedankt, Marc


#4

Ik snap niet helemaal wat je schrijft, is het nu gelukt of niet? :wink:

Het .gpx bestand is denk ik best redelijk leesbaar en ik zou het ook wel met de hand kunnen splitsen (steeds zorgen dat elke sub-bestand de het begin- en einddeel hebben) maar ik ben dan ook een programmeur en als ik het zou moeten doen zou ik denk ik een scriptje schrijven.

Meer toeleggen op het fietsen zelf is een prima idee maar mocht je wat verder willen gaan met GPX data dan is QMapShack denk ik een goede investering.


#5

jaja, het is gelukt. Ik bedoeld alleen dat ik, doordat ik geen aparte output files verkreeg (die elk 500ptn omvatten) en doordat ik, naar de code kijkend ook daarin niets terugvond van gesplitste trajecten per 500ptn, daardoor dus dacht ik dat die output file niet ok ging zijn. En had ik ze daarom ook niet naar mijn gps geladen om te testen. Nu heb ik dat wel gedaan, en het is ok, het is gesplitst in aparte trajecten, en mijn gps neemt de file zonder probleem binnen. Ik heb ook “manueel” een file aangemaakt met 2 trajecten van elk 500ptn, die de eerste 1000ptn van de originele file bevatten. Kan dus ook een beetje programmeren. Maar ik zie het niet zitten om datzelfde te doen voor heel het traject.
Maar dat is dus niet meer nodig, gpxtracksplitter is ok! Ik ga na deze fietstocht QMapShack wat beter bekijken, ziet er inderdaad interessant uit! Alleszins bedankt voor de info die je me gaf! grtjs, Marc