Schitterende fietsroute op Schouwen-Duiveland


#1

Sinds een tijdje zijn hier buitendijkse fietspaden aangelegd waar hele mooie routes gefietst kunnen worden.

Vanuit Zierikzee kun je bij de haven starten en zo buitendijks langs de Oosterschelde fietsen. Als je geluk hebt kun je als je bij het havenhoofd aangekomen bent bruinvissen spotten.

Na circa 10 km kom je uit bij restaurant de Heerenkeet (een aanrader voor visliefhebbers) daarna kun je je weg vervolgen en passeer je de "Plompe Toren", dit is een oude kerktoren van het verdronken dorp Koudekerke deze is gratis te beklimmen met een schitterend uitzicht.

Vanuit Zierikzee de andere kant op moet je de weg oversteken bij de stoplichten richting Goes en dan richting de dijk fietsen, ook hier is weer een schitterend stuk fietspad buitendijks, hier passeer je na circa 10 km het watersnoodmuseum. Het watersnoodmuseum is een van de best bezochte musea van Zeeland. Ook zit hier het restaurant de Vierbannen (staat heel goed bekend!) weer wat verder kom je bij het verlaten strandje van Vianen, leuk om bij laag water een heel eind over de dam de Oosterschelde in te lopen.

Veel fietsplezier gewenst! En voor meer info over deze routes kom gerust eens langs.

Martijn

www.fietsoutletzeeland.nl


#2

Dat klinkt als een mooie route Martijn. Ik heb zelf nog nooit echt een route door Zeeland gefiets, ga meestal richting het Oosten van het land. Wellicht dat we dit binnenkort maar eens uit moeten proberen. Bedankt voor de tip!