Scooters opstellen achter fietsers


#1

Heeft de Fietsersbond het al tot een probleem gemaakt dat scooters en brommers voortaan achter fietsers moeten wachten bij een kruising?

Wat voor aanpak bij de scooterproblematiek ook volgt, we zullen nog steeds de situatie houden dat scooters voordringen bij een stoplicht en voor alle fietsers gaan staan met pruttelende motor.

Het kan eenvoudig door een korte streep een paar meter naar achteren met een kleine afbeelding van een scooter.


#2

Dit is een leuk idee!


#3

Leuk idee; tot de wind van achteren komt. :wink:


#4

Die tweetaktmotoren hadden al 10 jaar geleden verboden moeten worden. Dan nu maar. Scooters en brommers allemaal electrisch! Ben je meteen af van het op- en afvoeren. Wel minder opbrengst van bonnen, maar dat is een niet essentieel neveneffect .


meer fiets, meer mens, Sjef


#5

Qua stankoverlast een goed idee. Maar, ze rijden wel sneller, dus dan krijg je een ander probleem, het tussen de fietsers doordringen van die stinkdingen, met alle gevaren van dien, als het licht eenmaal op groen springt.
Het idee om ze allemaal te ‘verbieden’ en alleen nog maar electrische scooters toe te staan staat me veel meer aan. Scheelt me daar een hoop stank en lawaai en luchtvervuiling. Laten we daar dus maar voor gaan!


#6

Als die brommers electrisch worden, krijg je weer het probleem dat je ze niet hoort aankomen 'van achter".


#7

Ik zie het voordeel van een aparte opstelstrook voor scooters en brommers, maar bij gebrek aan controle zal dit niet werken. Scooters en brommers rijden niet voor niks veelal opgevoerd rond.
Ik pleit voor een scheiding tussen gemotoriseerd en ongemotoriseerd verkeer. Als fietser heb ik dan minder last van de uitlaatgassen, het lawaai en het rijgedrag. Fietsers zijn nu eenmaal socialer dan automobilisten en brommer/scooter-rijders. Dit heeft vast met verstaanbaarheid, en dus te mogelijkheid van een gesprek, te maken.


#8

Jullie fietsers doen alsof jullie de allerliefste zijn op de weg , door rood gaan geen voorang velenen , naast elkaar fietsen etc… stop is met jullie gezeik stelletje scheinheiligen , beter de werld en begin bij jezelf!


#9

Naar aanleiding van mijn petitie Scooters op het Achterdek, om scooters op een pontje over het IJ in Amsterdam achter de fietsers te laten staan, nu ook een nieuwe petitie die vraagt om een ‘Scooteropstelstrook’. In plaats van fietsers die achter scooters staan, andersom. Met behulp van een scooteropstelstrook achter de fietsers. De uitlaat van scooters zit immers aan de achterkant.

Teken ook op scooteropstelstrook.petities.nl (klik hier)


#10

De petitie niet, maar mijn kreet ‘scooters achteraan opstellen’ stond in Het Parool, een lokale krant in Amsterdam.

Bijbehorende tweet om te verspreiden is https://twitter.com/rrustema/status/470463562180468736


#11

Zo’n dooddoener. Niets doen ‘omdat het niet zal werken’. Wat kost dat nou, een streep op straat schilderen met de afbeelding van een scooter ernaast? Ook al doe je het maar op een plek in elke stad, dan heb je in ieder geval een praktijk om naar te verwijzen. Regels worden niet alleen door politieagenten gehandhaafd maar ook door burgers onderling. “Uw scooter heeft een uitlaat aan de achterkant, zou u achter ons willen gaan staan?”