Selle Royal fietszadel


#1

Wie heeft er ervaringen met een Selle Royal Premium Gel zadel, na enige weken kwam er in de punt van het zadel een gat, terwijl de fiets geheel vrij stond, en ik geen scherpe delen in mijn broek heb, heeft er iemend dezelfde ervaringen?


#2

Wie heeft ervaringen met een Selle Royal Premium Gel-zadel. en/of een Brooks zadel.

Ik heb gehoord dat wie eenmaal een brooks zadel heeft gehad nooit meer anders wil!


#3

Als het geen vandalisme is, dan retour met dat zadel naar de verkoper. Kwestie van garantie. Selle Royal doet qua naam heel wat vermoeden, maar helaas, het is vaak rommel. Eigen ervaring.

Ik heb verschillende Brookszadels hier liggen, zowel de brede met de spiraalveren als die ongeveerde voor de racefiets. Ik hoor dus niet tot die groep die niets anders meer wil. Een probleem is dat het spanmechanisme van het zadeldek uit zichzelf ontspannen raakt. Als je er een wil hebben, mij best. Ik zal ze nooit meer gebruiken.


#4

Ik had via e-mail correspondentie het verhaal verteld aan de verkoper, en die zei toen dat ik het zadel om kon ruilen, aangekomen werd mij verteld dat het zadel eerst zou worden opgestuurd, en afhankelijk van de behoordeling van Selle Royal wordt deze vergoed, ondertussen moest ik wel een nieuw zadel lopen, kon niet anders, anders kan ik niet fietsen!


#5

Garant staat de verkoper. Hij moet je een vervangend en gelijkwaardig zadel (eventueel ook tijdelijk) verstrekken of de gemaakte kosten vergoeden. Dit is dwingend recht in heel EU sinds 1 januari 2009, en er zijn geen uitzonderingen. Je handelaar is een schurk. Met Selle Royal heb jij niets te maken, zo simpel is dat. Ken je recht!


#6

Ongeveer 6 á 7 weken geleden ontdekte ik een klein scheurtje in de punt van mijn zadel welke op dat moment nog geen half jaar oud was.

Aangezien ik in de veronderstelling was dat ik het aankoopbewijs niet meer kon vinden had ik me bij de situatie neergelegd hoewel ik me er toch aan bleef ergeren.

Na een opmerking van een collega vandaag "Is je zadel nu al kapot ?" heb ik toch even naar de bon gezocht en deze gevonden, met het zadel en de bon ben ik naar de Halfords in Hilversum gegaan en ik kreeg na wat overleg tussen wat collega's in het filliaal zonder discussie een nieuw zadel mee.

Mijn complimenten dus voor halfords Hilversum, ik weet niet hoeveel mensen last hebben van dit mankement maar mijn mening is dat het door het koude weer kan komen aangezien mijn schoonzus met haar zadel van hetzelfde type (Drifter) in de afgelopen koude periode hetzelfde mankement had daarbij moet ik wel zeggen dat haar zadel ongeveer 5 jaar oud is.

Ik hoop dat ik weer een tijdje voort kan met dit zadel, als hij tenminste niet net zoals mijn vorige zadel (incl. fiets uitteraard) gestolen word ..........


#7

Ik kreeg afgelopen vrijdag een telefoontje van mijn fietsdealer, dat de kosten van mijn zadel vergoed worden, het is is nu op mijn rekening gestord!


#8

Dat is een gezegde die erg oud is maar zoals met alles is jouw voorkeur het belangrijkst. Ik vind een brooks zadel het fijnst en daarna het allergoedkoopste model van SR


#9

mijn selel royal drifter kreeg ook spontaan een gat in het omhulsel. Tijdens de vrieskou zette de gel enorm uit,waardoor de gel er letterlijk uitgeperst werd. Ik heb intussen een mail met de klacht naar Centralbikes.nl gestuurd,waar ik de fiets kocht.
Ik was erg tevreden over hun service tijden de verkoop, dus reken ik op een tussenkomst van hen.


#10

Ook bij mij is er spontaan een gat verschenen in het zadel.Het betreft een Selle Royal XSenium .Ik had de fiets van mijn schoonzoon geleend om een vierdaagse fietstocht van ong.300 km te maken.Dit zadel was vrijwel nieuw en bijna niet gebruikt.Aanvankelijk dacht ik ,dat er een andere fiets tegenaan gevallen was,waardoor er een gat in was ontstaan.Nu ik op internet meerdere problemen verneem,zal ik trachten dit onder garantie op te laten lossen,wel vervelend als je een fiets van iemand hebt geleend.


#11

Gachte heer of mevrouw mijn zadel is nog geen
Jaar oud en nu is er al een veer stuk
van het zadel kan geen ander kopen het word een
nieuw zadel zegt de verkoper ???


#12

Als je geen garantie krijgt, zou zeker moeten!, koop dan van het rek bij de fietswinkel een BBB zadel. Over 10 jaar zit je nog lekker.


#13

Selle Royal: Rommel.

Brooks: zal ik nooit meer gebruiken.

Vraagje: Welke wél?


#14

BBB!


#15

Ik vroeg laatst aan een fietszaak in Ermelo (Fiets Centraal) welk fietszadel hij adviseert : Q-lab!
Ik fiets met een E-bike Peper, en deze hebben zadels van q-lab, ze maken ook reclame datje met die fietsen geen zadelpijn meer hebt! Het is een kwestie van doorbijten !