Sloten ivm verzekering

Ik heb een kalkhoff endeavour 7advanced, incl trelock slot aangeschaft want ik dacht, fiets incl slot is alleen maar handig. Wat blijkt als je de fiets wilt verzekeren, kan dat niet omdat het slot (volgens de Nederlandse art stichting) niet gecertificeerd is. Apart toch?
Schrijf ik kalkhoff aan en krijg ik een verhaal dat de richtlijnen tussen Duitsland en de Benelux anders zijn, en stuur ik die mail door naar de stichting Art, krijg ik als reactie dat de verzekeringsmaatschappij dat moet aanleveren. Wat ik ook apart vond is dat de sloten welke op de site van Art staan kunnen verlopen qua geldigheid, dit kan dus resulteren in een slot wat nu gecertificeerd is op het moment van diefstal is “vervallen” waardoor de uitbetaling kan uitblijven. Klopt dit laatste? Dat zou dus betekenen dat je vaak moet checken of iets gecertificeerd is of niet.
Dacht verzeker mijn fiets ff… Nee dus
Verder blij met fiets hoor, rijdt heerlijk :smiley:

Nee dat klopt niet. Je betaald de premie voor dat moment. En dat houd in dat als je fiets gestolen word dat hij gedekt is. Het kan natuurlijk wel zo zijn dat als je een nieuwe fiets koopt en je heb hetzelfde slot dat hij dan op dat moment niet goedgekeurd zou zijn. Ik zou in jou geval eens een andere fiets verzekering proberen. Als het slot een ART goedkeuring heeft met genummerde sleutels moet de verzekering volgens mijn ervaring het altijd goedkeuren. Gr. Mario

Ja ok, nieuwe fiets, nieuw slot, dat snap ik. Maar dametje van interpolis attendeerde me erop. Niet dat ik hem bij interpolis ga verzekeren hoor.

Ik ben benieuwd welk Trelock ringslot het is.

Zelf heb ik voor een RS453 gekozen omdat die wel een ART keurmerk heeft, lekker breed is en niet zo gangbaar (zoals bijv. de Axa Defender) zodat er niet veel fietsendieven zich in specialiseren.

Ik zie dat de sloten zonder ART goedkeuring bij Trelock een lager “Trelock secutiry level” hebben, het verschil kan je aan het type sleutel zien.

Gaat om een vouwslot fs300

Okay, een vouwslot.

Ik zie dat die FS300 inderdaad geen ART keurmerk heeft. Dan had ik toch de FS500 gekocht, nog iets langer, met keurmerk en wat betreft adviesprijs nog goedkoper.

Ja maar dat is het hem dus, ik kreeg de fs300 “gratis” bij de (best dure) fiets… Maw ik heb 1 sleutel voor slot en accuslot. En dan zou je toch mogen verwachten die die “gelijk” goedgekeurd zou zijn.

Als je een dure fiets aanschaft zou ik het wel of niet nemen van een verzekering niet laten afhangen van een slot van een paar tientjes.

Nee dat gebeurd ook niet FM plaatst gratis slot en dan kan de verzekering afgesloten worden. Goede service