Tien tips voor een fietsweekend in je eigen huis

Oorspronkelijk gepubliceerd op: https://www.fietsersbond.nl/nieuws/tien-tips-voor-een-fietsweekend-in-je-eigen-huis/

Ik schrijf verhalen over mijn fietsen, zie: nicolevoet.wordpress.com

Fiets virtueel door Nederlands mooiste natuurgebieden: Fietsroutes in beeld

1 like

Jarenlang op de fiets door West Europa getrokken: www.klaasgroot.nl voor al mijn verhalen, dagboeken en een schat aan foto’s!

Gelukkig zie ik een andere werkelijkheid waarin mensen er massaal op uitgaan om te bewegen, te wandelen, skaten, steppen, hardlopen, fietsen… weliswaar met gepaste afstand maar zeker niet in huis blijven zitten met je fiets!

Het is ook vrij gemakkelijk om drukte op het fietspad te mijden, ik maak graag fietstochten in de avond, het gouden uurtje voor zonsondergang, en mijn ervaring is dat je dan vrijwel niemand tegenkomt. Paaszondag/maandag laat ik met liefde even lopen, te grote kans op drukte en overijverige handhavers maar daarna is het weer prima bewegen op onze prachtige fietspaden.

Hi! leuk artikel, ga de fietsyoga meteen uitproberen! Ik heb nog 2 tips om misschien toe te voegen:

tip een: Ik heb een poos een blog bijgehouden tijdens fietsvakanties in onder andere italie en frankrijk. Misschien leuk om te lezen voor anderen, lekker wegdromen…

tip twee:
Je kunt de tijd ook gebruiken om je fiets goed af te stellen. Je krijgt heel veel tips daarvoor hier: https://wielrenschool.nl/staat-jouw-fiets-wel-goed/

Ga ik nu fiets-yoga-en :wink: Joke

Voor de fietsliefhebbers die werkelijk aan huis gekluisterd zijn door ziekte/besmetting kan ik mijn Youtube-kanaal (fietstocht st5) aanbevelen met vele uren fietsplezier.