Unieke open dag rond poëziefietsroute


#1

Unieke open dag rond poëziefietsroute

Zondag 22 april organiseert Natuurmonumenten op Planken Wambuis een heel bijzondere open dag in het teken van natuurgedichten. Vanaf 11 uur is er een programma vol fiets- en wandelmogelijkheden, workshops, hutten bouwen, voordrachten en nog veel meer.

Vanaf 11 uur bent u welkom op Oud Reemst in de werkschuur van Natuurmonumenten. Hier ontvangt u een speciale kaart met daarop een deel van de poëziefietsroute die in boekvorm is verschenen. Het boek met de complete poëziefietsroute is ter plekke te koop. U krijgt ook consumptiebonnen mee voor gratis koffie of thee onderweg.

Live gedichten
Op verschillende locaties in het gebied, op kaart aangegeven, vindt u dichters die hier hun eigen werk voordragen. Het gaat om gedichten die zij speciaal hebben gemaakt over die hen betekenisvolle plek in de natuur. U kunt ook wandelen langs de dichters.

Fiets huren?
Fiets wat langere afstanden of beperk het tot korte stukjes. Neem uw eigen fiets mee of huur er een. Wilt u een fiets huren, meld u dan uiterlijk vrijdag 20 april aan bij m.portier@natuurmonumenten.nl of via 026-4822219.

Picknicken
Er is een picknickplek waar u (biologische) broodjes kunt kopen en op twee locaties in het terrein is gratis koffie en thee verkrijgbaar met uw consumptiebonnen. Andere drankjes zijn tegen kostprijs te verkrijgen.

En verder:

  • staat er een informatiewagen van Natuurmonumenten
  • is er een huttenbouw-speelplaats voor kinderen
  • worden er verspreid over de fietsroute twee workshops dichten gegeven: één voor kinderen en één voor volwassenen
  • signeren de dichters uw bundel of uw eigen meegenomen boek
  • kunt u uw ter plaatse gemaakte gedicht zelf voordragen
  • duurt het programma tot ongeveer 16.00 uur, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Startplek
Zondag 22 april, 11 uur bij werkschuur Oud-Reemst, aan de N310 tussen Otterlo en Schaarsbergen. Goed herkenbaar aan de vlaggen! LET OP. I.v.m. werkzaamheden is Oud-Reemst op 22 april alleen bereikbaar via Otterlo!

http://www.natuurmonumenten.nl/content/unieke-open-dag-combineert-cultuur-met-natuur