Union elektrische fiets accu vol maar display zegt leeg

Goedemorgen!

Wij hebben sinds kort een elektrische union fiets. Werkte de eerste paar weken prima, de fiets doen we om de 2 dagen in de lader en nu wouden wij hem pakken en het display indicatie zegt dat de accu vol is maar boven de accu indicatie staat lowbatt. We weten 100% zeker dat de accu vol is. We hebben al een accu reset gedaan maar dat mocht niet baten. Wie kan ons helpen dit probleem te verhelpen? De fietsenmaker, maar wij willen het eerst zelf proberen haha.

Met vriendelijke groet,
Benji

De eerste stap is controleren of de accu echt nog goed is. Dat kan door hem bij de fietsenmaker of een accuspecialist leeg te laten trekken onder belasting los van de fiets. De Union is al een oud model dus grote kans dat de accu niet goed meer is.

Bedankt voor uw reactie. Wij hebben een oude accu en een accu die spiksplinter nieuw is. Ook bij de nieuwe accu geeft hij het zelfde probleem.

Mvg
Benjamin

Als je op jezelf verder wilt komen dan is het van belang om het type display te bepalen, daarmee kan je gerichter zoeken op informatie over dit soort problemen.