Versnellingen niet meer op fiets, wat is mogelijk?

Hi allen,

Gisteren heb ik een fiets tweedehands aangeschaft. Deze zit in versnelling 1 of 2 en trapt dus licht maar komt daardoor ook minder snel vooruit. Nu is het zo dat de onderdelen van de versnellingen op het stuur niet meer aanwezig zijn en er dus ook geen kabel meer naar toegaat. Verder is de kettingkast dicht.

Nu was ik wel even benieuwd wat er mogelijk is met zo’n staat van deze fiets. Is het voldoende om kabels inclusief de versnellingen op het stuur aan te schaffen om de versnellingen weer te laten werken of komt hier meer bij kijken? Eventueel, hoe duur kan dit grapje zijn? Of misschien iets anders, zou een trucje mogelijk zijn waardoor je de versnelling nog één keer kan aanpassen door iets met de ketting te doen?

Zoiets ontbreekt: https://www.fietsonderdelenoutlet.nl/shimano-revo-shifter-nexus-sl-3s41e-met-clickbox.html?source=googlebase&gclid=EAIaIQobChMIyMLMp_LY6wIVSeN3Ch35jABqEAQYASABEgLg4fD_BwE

Alvast bedankt!

AAn 12€ kan je je geen buil vallen. Waarom probeer je het niet, of ga naar een fietsenmaker.

Weet je welke naaf er onder je fiets hangt?

Als je een versnellingsnaaf hebt, daar lijkt het op, dan gebeurt het schakelen in de naaf. Met de ketting kun je niets doen, in dat geval. Je hebt een schakelaar en bijbehorende kabel nodig en die moet ook aan de fiets en de naaf vastgemaakt worden. Gezien je beperkte voorkennis: een klus voor een fietsenmaker.

Misschien is het wel een Sturmey Archer S2 Duomatic of een SRAM Automatix:

https://rideonmagazine.com.au/comparative-test-sturmey-archer-s2-duomatic-versus-sram-automatix/