Vraag aan Superman Sjef: verkrijgbaarheid retro - onderdelen


#1

Naar aanleiding van het artikel in de Vogelvrijefietser van najaar 2017 heb ik een vraag aan Superman Sjef.

Mijn 20 jaar oude fiets (7-speed derailleur) onderhoud ik zelf maar het wordt steeds lastiger om daar onderdelen voor te vinden. Cassette, ketting, remblokken, kabels, banden is geen probleem maar een wiel met een FH-MC12 as is niet meer te koop. Ook een crankstel is een probleem want al heb je de juiste tandwielen te pakken (24 - 34 - 42) dan blijkt de cankdiepte (+ 3mm) weer een probleem. Shifters is ook lastig. Ik ben nu een beetje aan groot onderhoud toe (versleten velg, nieuw crankstel) maar juist die onderdelen zijn er niet meer. Ik overweeg om op marktplaats een soortgelijke fiets te kopen (voor een paar tientjes heb je er een) en daar van de gewenste onderdelen af te slopen. Maar dan moet je er wel een hebben die weinig kilometers gemaakt heeft, dat is ook niet makkelijk en zeker niet uit de foto op de doorsnee Marktplaats-aanbieding op te maken. Zijn er nog adressen die wel dergelijke onderdelen leveren?


#2

Superman staat op de grond… en dat is maar goed ook, want bijna alles is nog te krijgen. Een echte webshop voor 20 jarige fietsen is er niet, voorzover ik weet, maar er zijn altijd vervangende onderdelen. Bij www.oudefiets.nl vind je tips, maar “oud” begint daar bij minstens 40 jaar. Een velg? Welke banden komen daar op? Ryde heeft een oplossing. Wanneer je een velg gaat omspaken, neem gelijk een nieuwe naaf (en spaken).
Waarom zou een crankstel met minder dan 3mm diepte niet passen? De voorderailleurs voor hybride fietsen destijds waren nogal lomp ontworpen, ze stoten al snel tegen de zitbuis en vragen dus om een crankstel dat verder naar buiten gaat. Wat heb je nu precies? Stalen buizen? Diverse voorderailleurs heb ik hier nog liggen.
Een identieke fiets op Marktplaats is een goed idee, maar kost zoektijd.
Die Alivio naaf (niet -as!) kun je altijd vervangen door een nieuwe Alivio of Deore naaf. Nog altijd met losse kogels en conussen. Het verschil tussen 7v en 8/9/10v body vul je op met een spacer, ik dacht 3,5mm. Of je stapt over naar 8v of 9v. Shifters 8v of 9v volop te koop. Maar ook een 8v shifter werkt, omdat de dimensies tussen 7v en 8v minimaal verschillen. Bij Rose bijvoorbeeld.
Voor het bereiken van de juiste kettinglijn kun je spelen met langere trapas-en negatieve diepte crankstel en andersom. Eigenlijk gaat een crank niet kapot en hoef je alleen de versleten bladen te vervangen, al is een complete crank vaak goedkoper dan een set bladen.