Vraag over geluid van Deraileur

Goedenavond,

Ik heb recent een tweedehandse stadshybride gekocht voor een paar honderd euro waar ik op het eerste gezicht erg tevreden over ben/was. Echter merk ik nu dat bij het terugtrappen mijn deraileur een heel vreemd geluid maakt. Het vreemde is dat dit volgens mij slechts bij 1 versnelling het geval is, namelijk bij het middelste achter tandwiel in combinatie met het grootste voor tandwiel.

Om het wat te verduidelijken heb ik een filmpje gemaakt. In het eerste shot laat ik het probleem zien, bij het 2e shot (na ongeveer 20 seconden) een willekeurige andere versnelling.

Iemand enig idee wat dit kan zijn? Of ik me zorgen moet maken? En of ik dit meteen moet laten maken, zodat het probleem niet erger wordt, of kan ik er nog prima even mee verder fietsen?

Alvast heel erg bedankt voor de reacties!

PS. Ik heb nu voor het eerst in mijn leven een fiets met Derailleur, dus heb er totaal nog geen kennis van. Excuses voor eventuele domme vragen :slightly_smiling_face:

Ik verwijs naar de antwoorden die @Sjefke :innocent: heeft gegeven in het Forum van Wereldfietser.nl.
Bij schakelen, dus vooruit trappend, geen gekraak: gewoon doorfietsen.
Geen domme vraag, hoor!

Het is wel vervelend dat mensen geen feedback geven, of laten weten dat ze verder zijn gekomen met het advies/de adviezen of dat er iets anders aan de hand blijkt te zijn.