Welke elektrische fiets ombouwset ?


#10

De bakfiets met ondersteuning van BATTERIDE vervoerd mijn twee kinderen inclusief de wekelijkse boodschappen zonder problemen! Hun service is geweldig : wat ze zeggen maken ze waar.!
Dus baboe bakfiets rijders van de city> Met BATTERIDE kom je er echt!


#11

Hallo JanJansen fietser, (want je naam staat er niet bij)

Edit: Beste Peter Henken,

Hieronder mijn ervaringen met elektrische fietsen en hoe mijn problemen zijn opgelost met hulp van www.elektrischefietswielen.com.

Na bijzonder slechte ervaringen te hebben gehad met de bij Wehkamp aangekochte Van Speijk elektrische fietsen. Vele reparaties en de elektrische fiets ook nog eens vele weken weg, was 'het einde daar’. De service organisatie van Wehkamp ‘De Win Inc’ heeft de elektrische fiets service overgedaan aan een ander bedrijf. Dat bedrijf kon echter helemaal geen onderdelen leveren voor alle modellen ouder dan een jaar. Het bedrijf raadde mij zelfs aan om maar een andere fiets te kopen en dat voor een fiets van net 2 jaar. Heel teleurstellend.

Daarom heb ik gezocht naar een bedrijf die wel kon helpen. Dat is gelukt bij www.elektrischefietswielen.com Aldaar een nieuwe controller met display gekocht en de fiets deed het als nooit tevoren. Omdat dit zo goed is bevallen heb ik tevens nog een nieuwe set gekocht. Met de hulp van Rob Cnossen ging de installatie erg gemakkelijk. Kwam ik er even niet uit, dan hielp Rob mij zeer plezierig verder.

Omdat ik bepaalde specifieke wensen en eisen heb, is de software zelfs aangepast. De fiets gaat dan ook als een speer. Ik ben dus juist heel erg blij met de service van Rob Cnossen.

Heel spijtig dat de ervaringen van ‘de JanJansen fietser’ (Peter Henken), minder zijn. Wat ik lees is dat er geen poging is gedaan om de aanpassingen aan de JanJansen fiets te doen :s Alle assen van elektrische fietsen zijn volgens mij allemaal steviger uitgevoerd dan bij een normale fiets. Dus heel normaal dat er iets moet worden aangepast op het frame van de oorspronkelijke fiets.

De retour gestuurde (al aangepast onderdelen), moeten natuurlijk weer (origineel) verkoop gereed worden gemaakt. Dan mag je verwachten dat daar kosten aan verbonden zijn. De originelen retour sturen met verpakking is wat overal wordt verlangd. Waarom heeft Peter Henkende verpakking ook gelijk weggegooid en niet retour gestuurd? :s Dat is slordig van Peter en niet de fout van de elektrischefietswielen.

Daarom mijn vraag aan Peter: “Heb je wel goed afgestemd met Rob Cnossen?” Verder begrijp ik dat Peter direct zijn geld heeft teruggekregen. Nou dat verdient juist een pluim.

Ik raad www.elektrischefietswielen.com dus juist heel erg aan. Rob is een vriendelijke recht door zee man die weet wat wel en niet kan. Volgens mij heeft Rob ook een ruime voorraad aan onderdelen. Dus geen weken wachten voor een reparatie is uitgevoerd (indien nodig). Ik was zo weer klaar en niet eens met een bij hem gekochte fiets of fiets-set. Dus een zeer behulpzaam en goed bereikbaar bedrijf. Een echte aanrader voor iedereen die een goede en betrouwbare elektrische fiets wil hebben.

Ps, een batterij die 2000+ keer kan worden opgeladen is niet zozeer goed voor de afstand van het fietsen, wel voor de economische levensduur ervan. Dus geef mij maar een accu die zo vaak mogelijk kan worden opgeladen.

Bedankt voor het lezen,

Met vriendelijke groet Bernard Adriaan


#12

Mijn vrouw was een tevreden gebruiker van de e-bike kit die op haar Gazelle Cayo is gemonteerd. Omdat ze na anderhalf jaar problemen kreeg met de snelheidsbediening heeft ze onlangs een nieuwe snelheidsregelaar laten monteren en verder een band laten vervangen. Voor in totaal € 201,95 hebben de mensen van e-bike kit de fiets gehaald en gebracht en bovendien de bekabeling van een beschermrol voorzien. Mooi allemaal, totdat we bij ontvangst merkten dat de koplamp het niet meer doet. De monteur van E-bike kit zegt dat de verlichting (het achterlicht, bedoelt hij waarschijnlijk) het deed toen hij de fiets onderhanden had. Het zal wel onderweg gebeurd zijn. Daar koop ik niets voor. Je laat een onderhoudsbeurt uitvoeren en je hebt er werk van om de bedrading weer op orde te krijgen.
Conclusie: niet doen, zo’n onderhoudsbeurt. Ze gaan aan de bedrading rommelen. Dingen die niet standaard zijn, kunnen misgaan. (De koplamp was een omgebouwde batterijlamp. E-bike kit dacht dat het nog steeds een batterijlamp is, maar er komen wel draadjes uit…)
En nog iets. De motoronderbreking met een reed-relais in de remkabel heeft nooit betrouwbaar gefunctioneerd bij deze set. De onderbreker bleef wel eens hangen, waardoor de aandrijving uitviel. Deze onderbreker heb ik daarom uit moeten schakelen. Dat was de monteurs begrijpelijkerwijs niet opgevallen.


#13

Ik heb mijn ombouwset gekocht bij de E-fietsspecialist in Venlo. Ik ben hier erg tevreden over. Goede prijs/kwaliteit verhouding en uitstekende service. Wanneer u meer referenties wilt lezen verwijs ik u naar de webpagina: http://www.e-fietsspecialist.nl/referenties/


#14

Ik heb de fiets van mijn vrouw (batavus) en mijn eigen ( trekking merida) omgebouwd met een set van fmh.
Degelijk en goed materiaal, veel rvs boutjes e.d.En een ontzettende sterke motor. 28km/h fiets je zo. Ook met sterke tegenwind. Met volle ondersteuning en harde tegenwind haal je zo 60km. Met gewoon weer en normale ondersteuning (stand 3) is 100km of meer makkelijk te halen op de akkoord. Wat mij betreft een aanrader.


#15

Beste,

Ik heb vorig jaar de fiets van mijn vrouw en de mijne zelf omgebouwd en alles werkt perfect. Ik ben daar dan ook heel tevreden over. Enkele maanden geleden liet ik nog een herenfiets ombouwen bij de fietsenmaker. Helaas moet ik vaststellen dat deze laatste fiets absoluut niet voldoet aan mijn verwachtingen. Hij beschikt slechts over 3 niveaus van ondersteining. Op het laagste niveau is de ondersteunung veel te zwak en op het tweede niveau is de ondersteuning te sterk. Weet u hoe ik dit probleem kan oplossen. Moet ik een nieuwe controller laten installeren of moet ik een nieuwe display laten installeren, of beide ? Kan dit ?
Bedankt bij voorbaat voor de info hierover.

Paul


#16

Beste Paul,
Het probleem wat u beschrijft, ligt waarschijnlijk aan het display deze zal anders geprogrammeerd moeten worden, ik weet niet wat van merk set uw fietsenmaker heeft gemonteerd, maar komt u er niet uit dan kunt u altijd even contact met ons opnemen.

Power-Bike levert ombouwsets voor fietsen met de volgende rem systemen V-Brake Disc-Brake en Roller-Brake voor de zelfde prijs.

Zoekt u een set die fluisterstil is zult u de onze Excellent set is moeten proberen deze is standaard voorzien van de Sinus Wave controller met een eigen ontwikkelde naafmotor, deze conversiekit is uitgevoerd met een ingebouwde omvormer zodat uw originele 6v koplamp kan blijven bestaan.

www.power-bike.nl
verkoop@power-bike.nl
0545-712074


#17

Ik heb mijn fiets laten ombouwen in België. Daar liggen de prijzen voor een ombouwset toch iets lager dan in Nederland. Maar je moet wel appelen met appelen vergelijken natuurlijk en dat is bij ombouwsets niet zo eenvoudig. Bekijk zeker www.turbobike.be of www.consentec.be zij bieden echt een top ombouwset.


#18

Probleem ondersteuning werkt niet goed ! Weet u hieriets op via technische ingreep bv motor of display ?bij voorbaat dank


#19

Fiets weggooien omdat er slijtage in de versnellingsnaaf zit? Volstrekt onnodig.
Een electro motor èn de tandwielen van de versnellingsnaaf in dezelfde naaf, is gewoon onmogelijk. Trommelremmen worden al jaren niet meer gebruikt.


#20

Wie is er bekend met ombouw fiets naar elektrisch achterwiel? Met inbegrip van versnellingsnaaf en schijf- of trommelrem. Ik heb een Gazelle Davos, achterwiel naaf versleten (lagers), kan dus fiets weggooien, maar als ik er nou een el. wiel in kan zetten (wil toch naar E-bike toe gaan) met rem en versnelling, dan ben ik weer helemaal het heertje…


#21

Ik wil de Koga Myata Traveller van mijn vrouw ombouwen, zodat we weer fietsvakanties in het buitenland kunnen doen. Wie heeft hier ervaring mee? Tips van harte welkom!


#22

Ik heb geprobeerd om via juridische weg mijn gelijk te halen tegen http://www.elektrischefietswielen.com/ , maar dat zou helaas meer kosten dan dat het zou opleveren. Kosten van bijvoorbeeld dagvaarding kunnen niet verhaald worden ondanks dat de heer Cnossen voor de juridische kosten zou moeten opdraaien als ik zou winnen, wat in dit geval vrijwel zeker is, zo is mij verzekerd. Ondanks dat het me nog steeds enorm frustreert laat ik het er maar bij zitten.
De les is dat ik te goed gelovig ben geweest en me niet heb gerealiseerd dat allerlei beunhazen ook een graantje proberen mee te pikken van een hausse in elektrische fietsen. En als ze niet aangesloten zijn bij een organisatie, heeft dat meestal wel een reden en sta je bij geschillen in de kou.
PRH


#23

Ik zou de RIH Silverstone van mijn vrouw willen ombouwen, welke set is het beste hiervoor.


#24

Ik heb een Koga Myata Grantour, is deze om te bouwen en welke set is daar voor geschikt


#25

Laat mijn weten,wat denk je ér aan
Ps: greenbikekit.com


#26

Ik heb een Batavus Padova easy elektrische fiets ik rij er al 6 jaar mee naar volle tevredenheid.

Nu ben ik bang dat ik binnenkort toch wel een nieuw batterijpakket zal moeten kopen voor in het frame (20.000 km al gereden). Bij Batavus is dit erg prijzig las ik.

Ik kan met mijn fiets maximaal 25-30 km ver komen met een opgeladen batterij.

Als ik inderdaad een nieuwe batterij moet kopen wil ik er graag een waar ik veel verder mee kom bijvoorbeeld 90 km.

Is het dan niet handiger om een ombouwpakket op mijn fiets te laten monteren?

Met vriendelijke groet,
LHM


#27

Hallo,

Met interesse lees ik dit forum.
Nu ben ik op zoek naar een ombouwset voor mijn fiets. Zelf heb ik een beperking en mijn fiets is ook niet een standaard, zeg maar…

Ik was eigenlijk in de veronderstelling dat iedere fiets omgebouwd kan worden. Nu lees ik dat dit niet zo is.
Vanmiddag belde ik met V-fiets, zij lijken veel speciale fietsen om te bouwen en zij geven aan dat het geen probleem is.

Ik moet nu via een zgn fietsselector aangeven wat mijn wensen zijn.

Heeft iemand hier ervaring mee?
http://www.v-fiets.com/shop/fietsselector

Bedankt!

Danielle


#28

Ik heb een slechte ervaring met http://www.elektrischefietswielen.com/ Ik wilde de JanJanssen fiets van mijn vrouw ombouwen tot elektrische fiets. Ik kwam op deze site omdat ze een aantrekkelijke prijs vroegen, extra vaak oplaadbare batterijen leverden en de geleverde motor “stil” zou zijn, helaas gold dat laatste niet voor de motor die ik bestelde. Later realiseerde ik mij pas dat 2000x opladen leuk klinkt, maar je in de praktijk nooit 100.000km fiets, om dat ook werkelijk te gebruiken.

Na aankomst van de spullen liepen we gelijk al vast, de motoras was te dik en de voorvork niet breed genoeg. Wij zijn toen naar onze eigen fietsenmaker gegaan voor hulp, die raadde ons aan om niet de voorvork met de hand open te buigen, zoals de leverancier ons aanraadde, maar om dit mechanisch te doen, omdat als de voorvork niet precies gelijk is uitgebogen er mogelijk frictie op de motorassen komt en je uiteindelijk de motor vernielt. Reactie van elektrischefietswielen.com: “De fietsenmaker verkoopt jou liever een elek.fiets en deze jongens hebben waarschijnlijk geleerd om op angst gevoelens van mensen te werken”.
Daarnaast bleek dat de bewegingssensor door een andere crank op de JanJanssen niet zonder allerlei aanpassingen te plaatsen te zijn. Uiteindelijk hebben we besloten om alles terug te sturen, ook omdat de nieuwe bagagedrager met batterij mogelijk niet stevig genoeg zou zijn om ook nog vakantie fietstassen erbij te dragen.

Helaas was het verhaal nog lang niet klaar, hij heeft ons €120 minder teruggestort dan dat we hadden betaald. Niet alleen het inspaken van de motor in onze eigen velg, maar ook nadat ik de losse motor plus spaken terugstuurde rekende hij ons het terug moeten inspaken van zijn motor = 2x €45; Het ontbreken van een lege verpakkingsdoos die we bij het terugsturen over hadden werd ons berekend a €10 + btw, en de verzendkosten die hij had gemaakt. Toen ik mijn as en spaken terugvroeg om de fiets weer compleet te hebben, bleek hij alleen nog de as over te hebben, de spaken waren kapot geknipt en dat dan was jammer voor mij!


#29

Even de naam van deze klant:

Peter Henken,
Den Haag,

Toch even een reactie van www.elektrischefietswielen.com .
Peter heeft een set na wat overleg bij ons besteld.
De voorvork is geen enkel probleem, bij een vork met een uitvalnaaf zijn de sleuven waar de as invalt tussen de 9 en 9.5 mm en meestal is het al voldoende om de verf eruit te krabben om de as van de motor van 10 mm passend te krijgen en anders nog een klein beetje uitvijlen en de boel past.
Het verhaal van de fietsenmaker waar Peter schijnbaar meer vertrouwen in heeft dan ons advies is echt totale onzin. Dus als de vork een beetje knelt met zo’n 5- a 10 Kg zou dat meer schade aan de motor berokkenen dan het vastzetten met de moeren op de as? Die een kleine 1000 Kg op kracht op de as uitoefenen? Met alle respect voor de fietsenmaker maar dit is echt de allergrootste kul die er bestaat.

Hoe kan hij nou schrijven dat de motor geluid maakt, heeft hij niet eens het wiel in de fiets gehad om dit kunnen testen en dus hoe komt hij aan het verhaal dat deze geluid maakt.

Voor de Crank van de fiets van Peter heb ik hem gewaarschuwd alvorens hij de set kocht dat dit met enig knutselwerk mogelijk was en dus was hij daarvan op de hoogte.

Verder heeft hij nog de mogelijkheid gehad om de met de fiets naar Wormerveer te komen zodat wij een helpende hand toe te steken.
Tevens is Peter nog in de gelegenheid gesteld om de doos alsnog terug te sturen.

In de leveringsvoorwaarden staat vermeld dat bij retourzendingen de originele verpakking gebruikt dient te worden en daarmee is hij in gebreke gebleven door de doos van het wiel (net de duurste door de bescherming) niet mee terug te sturen.
Het om spaken van een wiel geschied door uit een origineel wiel de motor te verwijderen en in de gewenste veld weer in te spaken en ja om de kosten laag te houden worden de spaken doorgeslepen en nieuwe spaken gebruikt om deze weer in te spaken, dit houd dus in als iemand een om gespaakt terug stuurt het wederom terug spaken van de motor in de originele velg ook betaald.

Het wiel is speciaal in opdracht van Peter om gespaakt en mag Peter blij zijn dat ik hem niet ook nog de motor en dus de complete € 254,00 in rekening heb gebracht.

Kortom dit avontuur heeft meneer Peter weliswaar een aardige som duitjes gekost maar hij is zeker niet getild.

En nog even voor de duidelijkheid dit is de eerste set die ik retour heb gekregen en als Peter de velg niet op voorhand had laten om spaken waren de kosten tot enkele tientjes beperkt gebleven.

Dus bij deze als nog een sorry voor Peter ik hoop dat hij volgende keer gaat nadenken alvorens hij aan een iets technisch avontuur als dit begint.

Rob Cnossen
www.elektrischefietswielen.com
te Wormerveer

PS. Gelukkig zijn er mensen die iets genuanceerder over denken. http://elektrischefietswielen.com/contents/nl/d31_referenties.html