Zadeltips- en sores


#1

Origineel: https://www.fietsersbond.nl/nieuws/zadeltips-en-sores/

‘Voor mij geen dameszadels meer’ De een zweert bij ventilatiegaten, de ander stopt ze dicht met papier. Er zijn fietsers die alleen maar een leren zadel willen en anderen die het heus geprobeerd hebben, maar toch geswitcht zijn naar gel. Leerzame ervaringen van fietsers. ‘Ik probeer net zo lang zadels tot ik de goeie te pakken…


#2

Op mijn Stromer zit een Fi’zi:k zadel, mooi om te zien, vrij hard maar vreemd genoeg toch comfortabel. Geen ventilatiegleuf/deuk/gaten. Na twee uur ga ik het wel voelen maar dat is ook zo’n beetje de maximale duur dat ik achtereen op het zadel zit.


#3

Ben zelf aan het bekomen van een rit op een veelgeprezen keihard Brooks-zadel (B17s) op mijn hybride MTB-fiets. ‘Oude’ zadel (Terry Viaggio) er weer opgezet en binnenkort maar een verende zadelpen bestellen want volgens mij word ik daar gelukkig van. Kortom: ook een Brookszadel is niet voor iedereen de hemel.


#4

Problemen met fietszadels ligt aan het zadel. Waar kan je uren op zitten zonder zadelpijn? Voor veel mensen zal dat de bank zijn. Als de fiets een zadel in de vorm van een bank heeft waar je ook in dezelfde houding als op de bank op kunt zitten bestaat zadelpijn niet meer.

Gelukkig bestaan deze fietsen. Het zijn ligfietsen. Op deze fietsen heb je geen last van zadelpijn.

Ze hebben wel het grote nadeel dat je 4-6 uur achter elkaar fietst zonder dat je er erg in hebt of moet stoppen.