Zelf fiets maken


#1

Hoi,
Ik wil graag zelf een fiets maken met het frame van een oude fiets die wil ik dan spuiten en er vervolgens een derailleur op zetten kan dit door de achtervork verder uit te buigen of moet ik dan echt een frame hebben waar al een derailleur op zat?
Ik hoor het graag


#2

Leuk plan om lekker te hobbyen.

Moeilijk te zeggen, een derailleur zit aan een derailleurpad vast en dat derailleurpad zit weer aan het frame zodat als de derailleur een keer een flinke douw krijgt niet het frame krom wordt of de derailleur kapot gaat.

Misschien kan je wel een derailleurpad vinden dat op je frame te bevestigen is, zit hier voor voorbeelden hoe het vast wordt gezet:

http://www.marwi-eu.com/nl/gh_assembly_style.php

Een foto van de achtervork kan helpen.


#3

Voor montage van een wiel met cassette is een inwendige breedte van de achtervork van 130mm nodig en liefst een opening min of meer vertikaal of naar voren gericht. Een fiets met een remnaaf heeft een uitvalmaat van 100-110mm tussen de vorkpatten. Die kun je echt niet uitbuigen. Hoe ga je remmen? Zoals @MikeRZ al zegt: een fotootje zegt meer dan 1000 woorden. Een losse derailleurhanger is een goed idee, maar de rest moet ook kloppen. Misschien is een oude sportfiets o.i.d. een betere basis voor deze klus: https://link.marktplaats.nl/m1334639681 De vraag is echter of je de schroefpignon er ooit wel af krijgt.
Achterderailleur met haak te monteren op de achteras: https://www.fietsparts.nl/fietsonderdelen/derailleur/achterderailleur/1037-achterderailleur-shimano-tourney-ty300-6-7-speed-met-haak.html


#4

Hier is een foto de vorkbreedte is 11.5 cm de foto is hen een andere fiets op deze fiets komen v brakes https://photos.app.goo.gl/YKTDfeKGdqfXjppq5


#5

Helaas, maar die foto is wel erg donker en van de verkeerde kant genomen. Wat ik wel kan zien, denk ik, is dat de uitvalpatten horizontaal naar achteren gericht zijn. Mijn advies: niet de geschikte basis voor wat je wilt. Openbuigen kun je proberen, maar 15mm is wel erg veel, zelfs voor staal. Bij Sheldon Brown vind je daarvoor goede tips. Voor V-brakes heb je cantilever nokken nodig. Een fiets met rollerbrakes (als ik het goed zie) zal geen cantilevernokken hebben, toch?


#6

Nee die is een voorbeeld ik gebruik een andere fiets maar die is verder wel hetzelfde ik zal een foto met meer licht proberen te maken.
Deze heb ik ook nog staan die is ook ongeveer 11.5 is dat beter?


#7

Ik kan me vergissen, maar is het frame niet van aluminium? Dat kun je alleen breken, niet buigen.


#8

Met zo weinig basis kennis is het niet aan te raden een dergelijke klus te beginnen.