GPS-trackers voor fietsen

Oorspronkelijk gepubliceerd op: https://www.fietsersbond.nl/nieuws/gps-trackers-voor-fietsen-2021/

Steeds meer fietsmerken bouwen GPS-trackers in hun elektrische fietsen. Je bent inmiddels niet meer altijd verplicht er ook een fietsverzekering bij af te sluiten. En er zijn inbouwsets op de markt. Een overzicht van de GPS-trackers. Tot voor kort was het zo: als je voor een elektrische fiets met een GPS-tracker koos, hoorde daar vaak…

Ik gebruik op mijn fiets de gps tracker Boomerang. Je plaatst het apparaatje op de plaats van je bidon (achter je bidon) Er zitten nog wat schoonheidsfoutjes in, maar werkt in de praktijk prima en is zo geinstalleerd
ZIe: Products | Anti-Theft GPS Bike Trackers | Boomerang Bike

2 likes

GPS-trackers, ik zoek er al een tijd naar. Maar niet voor een elektrische fiets, maar voor mijn vakantiefiets. Kunnen jullie ook een keer een update geven van GPS-trackers die geschikt zijn voor fietsen waarbij je echt alleen zelf de pedalen rond kan trappen…

Een tracker moet zowel regelmatig geladen worden als verstopt worden. En dat is een probleem op een gewone fiets. Het kan bv ook niet in het frame. een echt goede oplossing heb ik nog niet gezien.

We hebben de Tracemaster getest: https://www.fietsersbond.nl/de-fiets/onderdelen/sloten/test-gps-trackers/

Ik vindt de Velocate wat dat betreft wel een mooie oplossing. Vermomt als achterlicht die mee lift met de dynamo.

https://velocate.com/shop/gps-ortung/velocate-vc-one-gps-tracker-fuer-fahrraeder-und-e-bikes-lifetime

Wel opletten, niet geschikt voor Samsung XCover 4, Galaxy A5, A6, A7, A8 lees ik.

Spybike maakt iets dat in de stuurbuis gaat maar gevoed door een batterij i.p.v. de dynamo. De reviews zijn ook niet echt goed.

Onder/achter je bidon redelijk onopvallend maar ik geloof dat ik die LEDjes zou afplakken. Hoewel, ik zie dat bij beweging een audio alarm af gaat, dus wat dat betreft is het meer afschrikken i.p.v. stiekem volgen. Wel wekelijks opladen.

Op de Boomerang zit ook een gps volg systeem

Invoxia GPS Tracker

Met link: https://www.invoxia.com/nl/bike-tracker

Batterij gaat van 2 weken tot een maand mee volgens de fabrikant en in tegenstelling tot de Velocate vindt ik deze wel iets meer opvallend maar misschien valt dat in de praktijk mee. LoRa is tegelijk een pluspunt als een nadeel, ik denk dat je als je de fiets in een dicht busje zet er geen contact gemaakt kan worden.

Die Velocate functioneert juist niet met de genoemde toestellen. Ziet er op zich verder wel interessant uit.

Bedankt voor de correctie, ik heb het oorspronkelijke bericht aangepast.

1 like

Heeft iemand ervaring met de Apple tracker op de fiets? Deze heeft de eerst jaren geen batterij nodig, en zend de positie uit met gebruikmaking van elke telefoon die in de buurt komt. Zo helpt de dief onbewust mee om je fiets terug te vinden.