Schoner fietsen met Routeplanner

Oorspronkelijk gepubliceerd op: https://www.fietsersbond.nl/nieuws/schoner-fietsen-met-routeplanner/

Splitsing: Rechtdoor langs de auto’s of rechts het groen in? Fiets jij altijd dezelfde route naar je werk of de supermarkt? Misschien heeft onze Routeplanner een schoner, rustiger alternatief waar je geen stikstofdioxide inademt. Social designers Lisa Strijbosch en Maartje de Goede helpen fietsers tussen Houten en Nieuwegein op weg. Schrik niet: stikstofdioxidekaart Maartje de…

Het zou goed zijn, hoewel misschien wat vreemd, om ook routes voor bromfietsen aan te geven. Want nu bestaat er geen routeplanner voor bromfietsen waardoor ze vaak op fietspaden terecht komen. Navigatiesoftware zoals die van Google dwingt je te kiezen tussen een status als auto of als fietser. Als automobilist word je in Nederland altijd zo snel mogelijk de snelweg opgestuurd omdat we geen drie niveau’s van wegen kennen zoals bijvoorbeeld Frankrijk: snelweg (en tolweg), nationaal, departementaal.

Dus uit lijfsbehoud kiest de bromfietser de route van de fietser en gaat in eerste instantie op de rijbaan rijden, maar pakt weer een fietspad mee als dat handiger is.

1 like

Regelmatig je route veranderen is ook goed voor het hoofd. Je hersens worden meer geprikkeld, want je moet nieuwe informatie opnemen, je ziet andere dingen onderweg en je moet (nog) meer aandacht besteden aan de weg. Dus goed voor lichaam en geest. Maar dat is fietsen natuurlijk altijd al geweest :grinning: