E-bike met LiFePO4 accu's


#1

Mijn vrouw is op zoek naar een E-bike, maar het lijkt raadzaam om een model te kiezen met een lithium ijzer fosfaat accu, vanwege de langere levensduur, het aantal laadcycli en de vergelijkbare prijs met Li-ion accus.Welke goede E-bikes zijn er met dergelijke accu's? Ik denk aan 36V-12+Ah modellen.

Bij computeronderdelen kan ik op bijna elk aspect zoeken op internet, maar bij E-bikes is dat veel lastiger. Welke aspecten zijn met name relevant om op te letten, naast natuurlijk de accu.


#2

Ik zou letten op de actieradius van de accu (wilt u lange afstanden fietsen, op vlakke landschappen of juist steile wegen, heeft u veel ondersteuning nodig?), het feit of de accu afneembaar is en het soort en aantal versnellingen. Oh ja, en de prijs natuurlijk.


#3

Beste HMillaard,
Standaard E-fietsen met dergelijke accu’s ken ik niet. Ik ken wel losse accu’s van dat type (niet van fietsfabrikanten), maar dat is ook weer zowat om dat voor een nieuwe fiets aan te schaffen. Geeft ook nog wel eens problemen met software, iig op Sparta’s ed. Ik zou graag wat meer vernieuwing zien bij de accu’s van E-fietsen, maar zeker de Nederlandse fietsindustrie lijkt vrij conservatief. Kan ook, want die e-fietsen worden toch wel verkocht.

Welke aspecten relevant zijn om op te letten staat elders op deze site van de fietsersbond uitgebreid beschreven; TestKees heeft daar veel zinnigs over geschreven. Als je meer info wilt over specifiek gebruik, kun je het beste je vraag wat specifieker formuleren. Ik kan je bv best meer vertellen over woon-werkverkeer over langere afstanden en anderen vast wel over andere soorten gebruik.


#4

ik had een reaktie geplaatst,maar het was ineens verdwenen,dus hierbij nog 'n keer:omdat mijn li-ion polymer accu het einde van zijn werkzaam leven nadert ben ik op zoek gegaan naar een redelijk alternatief en hier gevonden:
http://www.anssfietsaccu.nl/LiFeP04.html
Voor een zeer redelijk bedrag te koop.Heeft iemand hier ervaring mee?


#5

Je bericht staat gewoon op een totaal verkeerde plaats. Onderwerp gaat “Over de fiets” en wel specifiek “Onderdelen van de fiets”.
Dit soort onverschilligheid maakt het forum onleesbaar. Ook jouw bericht! Doe er wat aan. Het webteam helpt je erbij.


#6

Misschien een beetje laat maar volgende link geeft een overzicht van fietsen standaard met een Lifepo4 batterij, succes als het nog nodig is.

http://www.elektrischvervoernederland.nl/forum/viewtopic.php?f=128&t=2256&sid=1c22760228985a1bb63e76aa56061f3d&start=0