Waar moet je op letten bij een tweedehands e-bike?

Ik heb op Marktplaats gekeken en het viel mij op dat de prijzen vaak te hoog zijn. Hou er rekening mee dat je al gauw de accu zult moeten vervangen van een tweedehands e-bike. Een lage kilometerstand is vaak een slecht teken. Bij nikkel metaal hybride accu’s betekent stilstand vaak dat de accu langdurig leeg is weggezet. Daar gaat die van stuk. De lithium ion accu’s verouderen door de leeftijd. Na verloop van tijd zijn ze op, ook al heb je ze weinig gebruikt. Het vervangen kost – afhankelijk van het merk – tussen de 300 tot 700 euro. Die kosten moet je bij de aanschafsprijs optellen. Dan wordt een tweedehands elektrische fiets ineens een stuk duurder. Bedenk ook dat je geen garantie hebt op de onderdelen. Dus als je display stuk gaat, zul je zelf een nieuwe moeten kopen. Die risico’s van extra kosten moeten in de prijs verrekend worden. Mijn indruk is dat de prijzen te hoog zijn. Ik zou altijd om een testrapport van de accu vragen. Dan weet je wat de prestaties van de accu zijn en hoe lang die mee kan gaan. Serieuze fietsenzaken moeten daar apparatuur voor hebben. Als je van een particulier koopt, zou ik eerst bij een dealer een testrapport laten opmaken. Dan weet je wat je koopt.

de kalkhoff pro connect impuls 9 e-bike is als beste getest in de categorie 2000-2500, maar waar kun je die kopen? ik kan hem nergens vinden, alleen in Duitsland.

Goedemiddag, ik rijdt nu bijna 3 jaar en plm. 15000 km op een Giant Go Double en ben zeer tevreden! Graag advies bij de volgende vraag: Wanneer koop ik een nieuwe?
Alvast dank, Truus Kroon