Ervaringen met melden onveilige situaties?

In augusts 2x melding gedaan over onveilige situaties, 1x Almere (onveilige bocht, zie foto), 1x Amsterdam (te smal fietspad over Amstel omdat niet gesnoeid werd). Resultaat: geen enkele reactie van gemeente Amsterdam, Almere verwees ten onrechte door naar Rijkswaterstaat die weer naar Almere verwees, maar waarna er wel actie is ondernomen maar het probleem niet structureel is opgelost.

Kreeg wel een telefonische enquete juffrouw aan de telefoon die kwam vragen hoe mijn klacht was opgelost (maar die daar natuurlijk zelf niks mee ging doen).

Hoe zit bij andere gemeentes, is het daar beter ? Of blijft het daar ook bij mooie websites en geen actie ?

Dat zand komt ergens vandaan en volgens mij betekend het dat de constructie van talud van het viaduct wordt aangetast, niet goed.

Wel eens bij Rijkswaterstaat een melding gemaakt van een vergelijkbare situatie waarbij de weg over het viaduct wel een autosnelweg was. Dat is toen wel opgelost maar ik denk dat het een jaar heeft gekost.

Als het mijn dagelijkse route was zou ik denk ik een keer zelf met een schep aan de slag gaan.

Misschien eens proberen door bij de gemeente Almere aan te geven dat de talud van het viaduct beschadigd is? :wink:

De weg die er over gaat is de A6, dat is dus ook een brede autosnelweg. Probleem zou m.i. door gemeente en Rijkswaterstaat samen moeten worden opgelost, maar geen van beiden voelt zich waarschijnlijk echt verantwoordelijk zodat er niks gebeurt. Maar misschien helpt mijn tweede melding die ik vandaag heb gedaan, ik post hier wel wat het resultaat wordt.

Scheppen is trouwens wat er de eerste keer is gedaan, maar met een paar flinke regenbuien ligt er weer opnieuw zand.

1 like

Een viaduct van een autosnelweg als de A6 is volledige de verantwoordelijkheid van Rijkswaterstaat, Almere heeft daar niets mee te doen.

Ik vermoed dat je eerste melding was “zand op de fietspad” en dat triggert denk ik bij RWS niet de juiste doormelding. Ik zou het helemaal gooien op de “ondermijning van het talud”, dat zou wel een actie van een wegregisseur moeten opleveren.

In mijn woonomgeving een vergelijkbaar probleem.
Snelweg kruist fietspad. Regenwater sijpelt langs het talud. Fietspad wordt gebruikt als wateropvang.
RWS heeft een onderzoek toegezegd.
Fietsers zijn berustend in hun lot.

====== ===== ======
Edit: Toen de snelweg werd aangelegd (2016), had RWS het fietspad nodig voor de werkzaamheden. Ook toen moesten fietsers zelf hun weg vinden. En de gemeente vond het wel best.
Een enkele fietser nam de moeite om zijn onvrede over deze situatie te uiten.
In die tijd had de FB nog een meldpunt. Maar dat is drie jaar later gestopt vanwege te weinig meldingen.

Oorzaak van het probleem is de afvoer van de snelweg, waar het fietspad onderdoor loopt. Bij de buitenste pilaar bevindt zich namelijk een gat, waardoor het water op de snelweg en rond het geluidsscherm naar beneden stroomt.

Rijkswaterstaat onderkent dat de waterpartij op het fietspad problematisch is, maar een oplossing is niet eenvoudig.

Kom op zeg, je hoeft zelfs geen loodgieter te zijn om te weten wat de oplossing is, een regenpijp! Waarheen? Op 30 meter van de twee punten is een sloot …

@LuukVisscher: Een ideetje naar aanleiding van het artikel, schakel eens de lokale media in.

Dat heeft een lokaal medium nog eens gedaan.
En werd door RWS bedankt voor zijn/haar betrokkenheid.

Onze redactie meldde zich ook bij RWS en kreeg (“met veel dank voor uw betrokkenheid”) te horen, dat, zo werd ons verzekerd, “een medewerker de situatie zou gaan beoordelen. Als de veiligheid in het geding komt, volgt zo spoedig mogelijk reparatie.

1 like