Fietstassen

Voor mijn nog aan te schaffen hybride ben ik op zoek naar goede dubbele fietstassen. Het is voor gebruik woon-werk en boodschappen, en af en toe een toertocht. Dus geen fietsvakanties.

Nu kwam ik het merk Basil tegen wat me wel interesseert. Enkele van deze tassen uit hun collectie maken gebruik van het zogenaamde MIK kliksysteem. Heeft iemand daar ervaring mee? Het lijkt me zo handig als je dubbele tas in een keer van je fiets kunt halen, bijv. met je boodschappen.

Vooropgesteld: Ik woon buiten een dorp, en doe boodschappen in het dorp bij de supermarkt.
Boodschappen gaan gewoon in de dubbele fietstas die ouderwets met ‘touwtjes’ aan de bagagedrager vast geknoopt is, en bovendien niet eenvoudig los te maken is. Met boodschappenkar naar de fiets, over laden en klaar. Thuis is het iets vaker lopen tussen fiets en voorraadkast, maar de fietstassen zijn nu ook weer niet zo groot dat je een halve dag bezig bent.
Het is alleen even opletten of plannen als ik meerdere winkels in wil en de tassen al deels gevuld zijn. Dat gaat al geruime tijd goed, bovendien ben ik niet de enige die meerdere winkels langs ga, en ik hoor nooit iets over diefstal.
Uiteraard zal dat in een grootstedelijk gebied anders zijn.
p.s.
Laatst fietsend naar de dierentuin heb ik de tassen wel van de fiets gehaald om te voorkomen dat de altijd in de tas aanwezige reparatieset, -tools en pomp “geleend” werden. Better safe than sorry.

Dank je. Ik dacht even dat je met boodschappenkar een bolderkar bedoelde voor het thuis overladen en dan richting voorraadkast :slight_smile:

Ik ken het niet, maar voor anderen, om een idee te krijgen:

Wel iets op youtube van te vinden maar dat zijn geen gebruikerservaringen.

Dank je. Goed dat je de werking er nog even bijzet.
Het is wel wat duurder als ‘gewone’ fietstassen, maar misschien is het de investering waard.