Dertigers willen high speed

Origineel: https://www.fietsersbond.nl/nieuws/dertigers-willen-high-speed/

De high speed pedelec van Riese und Müller is een verkoopsucces. Een high speed pedelec is een elektrische fiets die 45 kilometer per uur haalt. ‘We verwachten een verschuiving van de gewone e-bike naar high speed’.  

Inmiddels (voorjaar 2017) heeft Stromer de leiding overgenomen in de verkopen van speed pedelecs, voornamelijk door de betere ondersteuning met 500 Watt (ipv de pruttelende 350W-Bosch-motor van de Bluelabel Charger) en door de introductie van de prijsvriendelijker cross-over ST1x waardoor Stromer voor een groter publiek toegankelijk geworden is.

Stromer heeft deze ontwikkeling in Nederland vooral te danken aan de paternalistische wetgeving in Nederland die de speed pedelec als onveilig vervoersmiddel bestempeld die daarom verbannen moet worden van het fietspad en de bestuurders verplicht tot allerlei over the top veiligheidsmaatregelen. Daarmee wil men de verkoop van speed pedelecs ontmoedigen :japanese_ogre: maar men bereikt het tegengestelde: mensen kiezen sowieso voor de speed pedelec vanwege de vele voordelen en als je dan toch moet investeren in rijbewijs, te dure helm, bromfietsverzekering en kentekenplaat, dan ook maar gelijk in een speed pedelec met de hoogst haalbare ondersteuning, ofwel de Stromer. Je ziet deze opvallende fiets dan ook meer en meer onderweg… :smiley:

Enne… het zijn heus niet voornamelijk dertigers die een high speed fiets willen kopen, de doelgroep loopt door tot dik over de 50 jaar.

Ik zou graag zien dat er een legale 500watts bakfiets op de markt kwam. Niet zozeer voor de hogere snelheden maar wel voor een betere ondersteuning bij het klimmen.