Fiets voor woonwerkverkeer

Beste Sjef,

Ik heb de volgende vraag ; het afgelopen jaar heb ik op mijn oude jan jansen racefiets naar mijn werk gefietst, een afstand van totaal 25 km per dag (over verharde fietspaden). Dat is prima bevallen echter in de winter lukt dat niet. Ik zoek nu een fiets waar ik het hele jaar door en dus ook in de winter mee door kan blijven fietsen, door weer en wind. Ik ben een snelle fiets gewend dus ik zal aan de snelheid wellicht wat concessies aan moeten doen (hopelijk niet teveel). Ik ben actief met diverse sporten, in goede conditie (Lengte 1.72 gewicht 69 kg) en ik zoek dan ook een sportief model fiets dat duurzaam is.  Een fiets die als het kan niet teveel onderhoud vraagt. Ik wil er het liefst niet meer dan 700 / 800 euro aan uitgeven. Lukt dat niet kan ik nog wel wat bijpassen maar liever niet.

Zo'n fitness bike lijkt mij interessant, zou dat wat zijn ? Als je suggesties hebt hoor ik het graag.

Alvast bedankt voor jouw reactie.

Met vriendelijke groet,

Wim

Hallo Wim,

Daar kan ik kort over zijn: een uitstekend afgemonteerde fiets voor weinig geld. Cube is een nononsense merk. Dat helpt. Wat ik niet kan vinden is of de verende vork te blokkeren is, zo niet, dat moet je het inveren bij een klim maar voor lief nemen.
Veel plezier ermee.

Hallo Sjef,
Goed nieuws hartelijk bedankt. Zojuist gebeld en er zit een lockout op.
Groeten, Wim

Hallo Sjef,
Dank voor jouw reactie. Ik heb een Cube Touring Sl op het oog, kleuren sportief licht/donker groen. Zou je daar iets over kunnen zeggen ?
Alvast bedankt.
Groeten, Wim

Een snelle fiets is een fiets met derailleurversnelling. Tegelijk betekent dat meer onderhoud dan een fiets met naafversnelling en kettingkast (maar die zijn veel trager). In feite gaat het dan om het schoon en droog houden van de ketting en in jouw geval na twee weken smeren. Bij natte ritten na elke rit. Een fitness fiets of een sportieve hybride benadert de snelheid en wendbaarheid van een racefiets. Het meeste waar voor je geld en binnen je budget krijg je bij de Giant Escape 0. Goede afmontage en in 2015 ook weer frisse kleuren. Spatborden passen er ook nog op. Deze bedoel ik:
http://www.giant-bicycles.com/nl-nl/bikes/model/escape.0/18511/75927/
Het gemonteerde stuur is wel erg breed: 65cm, zou ik (laten) inkorten tot 55cm. Ook nog breed zat. Anders zit je wind te vangen. Wat ook nog aan te raden is, is een “vlakke” cassette van 12-25t. Altijd het goede verzet voor de weg- en weercondities.
Aanvulling: ik zie net dat Giant alleen heel grote maten aanbiedt, althans op de site. Heel vreemd, want tot nu toe hadden ze van heel klein tot heel groot. Ook het vrouw-specifieke model is niet meer te vinden. Wellicht staan er bij dealers wel nog passende maten m/v.
Alternatief zou kunnen zijn: Stevens 6X Lite. Helaas worden steeds meer hybrides met schijfremmen uitgerust. Ik kan daar niet warm voor lopen. Bij Cube heb je dan de SL Road serie, die zijn ook wat korter dan de lange Stevens geometrie, maar kleuren…, ho maar!