Waar op letten bij 2e hands fiets voor kinderzitje

Mijn fietsenmaker verkoopt vooral 2e hands huurfietsen, daarom ben ik op marktplaats op zoek gegaan naar een stevige stadsfiets geschikt voor kinderzitje (eerst voor, later achter).

Eisen zijn:

  • Genoeg ruimte tussen zadel en stuur
  • stevig genoeg voor zitje.
    Frame groot en stevig ivm met comfort en niet teveel trillen bij belading.
  • Idem voor wielen.
  • Trommelrem voor.

Er staan genoeg Gazelles, ik zie veel Juncker en Primeur te koop. En ook nog wel andere fietsen die er goed uitzien, bv van Batavus. Maar waar moet ik specifiek op letten?
Hoe weet ik bijvoorbeeld welke fietsen een stalen stuur hebben?

Mijn specifieke ervaring terzake is te lang geleden om nog representatief te zijn. Dat vooraf. Een stalen stuur: een magneetje? Of fietsen van minstens 15 jaar oud bekijken. En de verkoper vragen. Daarna is het allemaal alu.
Suggestie: stuur eens een link van een fiets die je overweegt, dan kijken we even mee.

Bedankt, ik ga na het weekend een lijstje maken!

De klantenservice van Gazelle is super-behulpzaam, hulde:

Fijn te vernemen dat u overweegt een Gazelle fiets te kiezen. In principe kan u op iedere fiets een stalen stuurbocht laten zetten. Uw Gazelle dealer bij u in de buurt kan u hier verder advies over geven. Verder zijn de volgende Gazelle fietsen voorzien van een stalen stuur: Gazelle Primeur, Gazelle Impala en Gazelle Tour populair. De andere genoemde fietsen die u noemde zijn voorzien van een aluminium stuur. Verder adviseren wij een voorzitje die aan de stuurpen bevestigd kan worden vanwege veiligheidsdoeleinden.

<3

En dus: je keuze is gemaakt?

Uiteindelijk toch een bakfiets :grin:

bedankt voor de feedback, dat zouden meer mensen moeten doen!