Aluminium E-bike? Misschien een vraag Testkees?

Ik ben eigenlijk alleen maar bekend met aluminium frames op gammele (meestal) Duitse fietsen, waarvan in no-time allerlei boutjes dwars door het alu worden getrokken of de hele fiets voorbij rammelt. Vandaar mijn huiverigheid ervoor.

Elders op het forum las ik eigenlijk dat als de belasting binnen de perken blijft, alu zelfs een beter alternatief is voor staal.

Tot nog toe denken we aan het kopen van een normale Azor omdat we daarmee heel goede en langdurige ervaringen hebben en die weer met een ebike-kit om te bouwen tot ebike. Ook daarmee hebben we goede ervaringen. Grofweg 1700 euro gaat dat totaal kosten, per fiets.

Een stuk goedkoper alternatief, en volgens gebruikers goed alternatief, is de Stella.

Zie daar ons dilemma.

Voor de volledigheid, wij: twee personen 100 + ca. 110 kilo (tja, iets te lekker eten). We willen inmiddels allebei een damesframe, dat stapt een stuk makkelijker op.

Trouwens Testkees, waarom test je niet eens een keer zo'n oerdegelijk Hollands product als de Azor uit Hoogeveen? Daar kunnen andere NL merken een puntje aan zuigen...

  1. Die ervaring met duitse fietsen met alu-frames was zeker in de jaren '70 van de vorige eeuw?! Kettler en soortgenoten? Vergeet deze prehistorie. De knowhow van alulegeringen als constructiemateriaal en de lastechniek voor fietsframes, race- en stadsfietsen en mountainbikes heeft reuzenstappen gezet sindsdien. Vrijwel alle toerfietsen zijn van aluminium. Enkele van staal, dat zijn eigen voordelen heeft. De laatste 20 jaar zijn bij mij alleen stalen fietsen door framebreuk overleden.
  2. E-bikes hebben vrijwel allemaal een alu frame. Daar hoor je niemand over. Alleen over de accu en de regelelectronica.
  3. Als je een reactie verwacht van Testkees hier, wens ik je veel geduld. Volgens mij komt hij hier nooit.

van verlichting!
Ik ben blij met je reactie. Dank!
Met je vermoeden (Kettler, 40 jaar terug) zat je er heeeel dichtbij…
En wat ben je snel!

We gaan nu de alu-frames meenemen in de keus.