Welke e-bike

Ik wil graag een e-bike aanschaffen. Ik heb er al veel bekeken en een aantal uitgeprobeerd. Nu is mijn keuze gevallen op de Sparta B1 of de Sinus B2. Wat zou de beste keus zijn? Ik fiets ongeveer 18 a 20 km naar mijn werk (enkele rit) . Beide heb ik nog niet geprobeerd maar omdat ze een vrijloop hebben spreken ze me wel aan. En een Boschmotor.

Ik ken beide fietsen niet. Op basis van de specificaties zie ik niet heel veel verschil.
Voor forensenverkeer vind ik de verlichting erg belangrijk (ik spreek uit ervaring). In heb testgereden met een Sparta ION (van een paar jaar oud) en de verlichting daarvan was onvoldoende: bij een snelheid van 25/h zie je de bermrand nauwelijks. Die nieuwe kunststof koplampbevestigingen zijn ook niet naar opzij te buigen (dus ook niet op de bermrand te richten). Mijn eigen E-Koga heeft geweldig licht. Ik zou het licht van beide fietsen in de praktijk testen. Specificaties op dat punt lijken nl. niet geweldig.
Verder natuurlijk altijd lange testritten maken.

Hallo, Ik wil ook graag een e bike aanschaffen dagblad trouw heeft er een in de aanbieding, de world bike pro, we hebben afgelopen zondag een testrit gemaakt en het reed super.
Maar; de framemaat is 49, ik ben zelf 183 cm.
het zadel werd flink hoger gezet, en het fietste werkelijk waar erg goed, wat we vergeten zijn is te vragen of de stuurpen ook nog verhoogd kan worden, in de advertenties staat dat hij ‘verstelbaar’ is maar dat is misschien iets anders dan ‘verhogen’ ? Weet iemand hier iets over want er is geen mogelijkheid om dat merk te benaderen. Vast bedankt.

Ben je weer verhalen aan het fantaseren? Je had toch de Peugeot e-bike van de ANWB?
Heb respect voor de lezers van dit forum, die niet vermoeden dat je er maar op los fantaseert.

Persoonlijk zou ik zeker voor de Sparta gaan, een goed merk met veel e-bike ervaring!

Vriendelijke groet

Mike
http://www.vanvlietbikes.nl

Hallo anoniem,

Snap je dan niet dat je opeen test fiets gereden hebt en dat de fietsenwinkel je de juiste maat zal adviseren en verkopen?
Verder ga eens iemand anders lastig valen met je domme vragen.

Ik zoek ivm mindere kracht in handen elektrische fiets met terugtramprem. Waar of waar is informatie hierover te vinden???

Ik zoek ivm mindere kracht in handen elektrische fiets met terugtramprem. Waar of waar is informatie hierover te vinden???

Wil je graag verongelukken Anoniem (nog altijd niet gecontroleerd)?, dan neem een terugtraprem op een fiets die ver boven je macht is en die dus niet kan remmen!
Is er werkelijk geen webmaster die deze onmogelijke en onzinnige vragensteller een halt toe roept?
In elk geval is hij/zij liever lui dan moe!

Heeft iemand ervaring met de e-move fiets?

Wij, mijn vrouw en ik, hebben al geruime tijd de Sinus e-bike. En naar volle tevredenheid. Wij fietsen per maand ongeveer 1500-2500 km.
Ook de verlichting van de fiets is uitstekend.

Ik heb het plan om naar Santiago te fietsen, maar wil ook een e-bike kopen om te forensen.
1 Is het aan te raden met een trekking bike te forensen? of liever forensfiets kopen en later maar eens zien hoe ik in santiago kom?
2 wat is een goede trekking e-bike (vind daar weinig info over)