Pegasus Tecaro SL Of Cube travel


#1

Beste fietsers,

Ik ben reuze aan het twijfelen tussen de Cube travel 2019 https://www.cubestores.nl/cube-travel-iridiumred-2019-50cm/25010050
En de Pegasus Tecaro SL Disc 27 2019 https://www.fietsvoordeelshop.nl/pegasus-tecaro-sl-disc-27-2019-zwart-mat-heren

Fiets zal worden gebruikt voor woon-werkverkeer en fietstochten in het binnenland, vooral natuur zoals Veluwe. Ik verkies dikkere banden boven voorvering, dan kom ik met een budget van 700-1000 euro hier op uit. Daarnaast vind ik een sportieve hybride fijn.
Iemand een idee welke van de twee de beste keuze zou zijn? Of wellicht een suggestie voor een heel ander model. Bedankt voor het meedenken !


#2

De link naar de Cube Travel werkt niet.


#3

Woon-werkverkeer, ook als het regent en als er gestrooid is? Doe je het onderhoud zelf of laat je het de fietsenmaker doen?

Niet heel veel verschil tussen de twee fietsen, ik vindt de Cube iets mooier waarschijnlijk door de vreemde manier waarop de staande achtervork vast zit, iets van 7 cm onder de plek waar de bovenbuis aan de zadelbuis vast zit.


#4

Tja uiterlijk…, altijd lastig. Heb geen rij-ervaring met deze fietsen. Vorig jaar bij de fietstest van de Fietsersbond vond ik de Pegasus fietsen (2 stuks) beide traag en zwaar trappen. Waar dat aan lag weet ik niet. Het model Tecaro is bijna 2 kilo zwaarder dan de Cube Travel. Wel vind ik de Almotion banden op de Cube een groot pluspunt. Rijden fantastisch: jaren eigen ervaring met die banden. Gezien de (onzichtbare) slijtage na 7000km, mag je een levensduur van 13000-15000 km verwachten.

Advies: maak flinke proefrit op beide fietsen.


#5

De Almotion rolt iets lichter dan de Big Apple. En Schwalbe geeft voor de 55-622 Almotion als minimum druk 2,0 bar en voor de Big Apple 50-622 2,5 bar. Met de bredere Almotion banden kun je dus net wat makkelijker door het zand op de Veluwe (maar ik heb daar jaren probleemloos gefietst met big apples 50-622 op 2 bar).

Bij de laatste Ebiketest merkten we dat schijfremmen wel erg snel gaan slepen en schuren door regen en viezigheid. Voor het vlakke Nederland zou ik dan ook een lichte voorkeur hebben voor velgremmen.

En verder verschillen de fietsen niet zo veel. De Pegasus heeft een iets betere koplamp.De Pegasus heeft een kettingscherm, de Cuibe alleen een ring. Als je je broek makkelijk schoon wilt houden is een kettingscherm beter. Standaard bij de achteras bij de Cube is iets fijner dan in het midden, Vooral als je ook achtertassen aan je fiets hangt.

En de houding en goed passende fiets is inderdaad het belangrijkste.